Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Milujete huby? Známa moderátorka Miriam Kalisová predstavila recept na „jesennú dokonalosť“

20.10.2022 - Ak máte radi huby, recept pre vás bude určite veľkou inšpiráciou.

Je krásne obdobie jesene a húb je skutočne ako po daždi. Mnohí hubári sa tešia, že si stihli nazbierať a vysušiť dostatok húb na celú zimu.

Počas chladných dní ich môžu využiť do lahodných polievok, omáčok, rizota, cestovín či tradičného slovenského ľudového jedla  zo severovýchodného Slovenska tzv. mačanky.

Na huby sa vo svojom recepte zamerala aj známa moderátorka Miriam Kalisová. Svojim sledovateľom na Instagrame ukázala recept na dokonalú hubovú krémovú polievku bez zahusťovania.

Miriam prezradila, že tajomstvom polievky je zmes húb – hnedé šampiňóny a čerstvé shitake huby.

Základom polievky je aj voňavá oravská slaninka, ktorú si nakrájate na kocky a opražíte dozlatista. K slanine pridáte cibuľku a tiež restujete do zlatista.

„Potom pridajte pol čajovej lyžičky mletej rasce a kurkumy,“ vysvetlila Miriam. Následne orestujte a pridajte huby aj s kúskom masla a posoľte. So soľou radí známa moderátorka opatrne, pretože je tam už slaninka.

Následne zmes podlejte troškou vody. Miriam zdôrazňuje, že asi len pol deci. „Nech huby nasajú všetky chute a varte 5 minút … dolejte vodou tak, aby boli huby úplne ponorené, zakryte a varte spolu 20 minút…,“ vysvetlila ďalší postup.

Následne pridajte šľahačkovú smotanu na zjemnenie. Celú polievku vymixujte tyčovým mixérom do hladka.

Na koniec ešte dochuťte soľou i korením. Miriam radí, že ak je chuť príliš výrazná, prilejte trochu vody a nechajte prevrieť.

Ako polievku podávať?

„Podávame s orestovanými nakrájanými shitake hubami.“ Ak tento druh húb nemáte, môžete ich nahradiť hnedými šampiňónmi, ktoré tiež orestujete na panvičke na troške oleja.

„Polievočku ozdobíme okrem húb aj čiernym sezamom a jesenná dokonalosť je na svete,“ dodala na záver svojho receptu Miriam Kalisová.

Zdroj úvodnej koláže: Instagram/miriam.kalisova


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov