Sú jesenné prázdniny a vy si užívate predlžený víkend s rodinou? Pripravte im sladké chutné prekvapenie v podobe škoricových alebo kakaových slimákov.
My sme vyskúšali recept zverejnený na sociálnej sieti a je skutočne vynikajúci. Na 12 slimákov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie.
Ingrediencie
Cesto:
150 ml vlažného mlieka,
80 g kryštálového cukru,
75 g rozpusteného masla,
1 lyžička soli,
2 vajcia,
530 g hladkej múky.
Kvások:
1 PL cukru,
1 a pol droždia,
50 ml vlažného mlieka.
Škoricová náplň:
250 g kryštálového cukru,
2 PL škorice alebo kakaa,
75 g rozpusteného masla.
Na poliatie smotana na šľahanie.
Postup
Vytvoríme si kvások, ktorý necháme odstáť 10 minút.
Do väčšej misky si nasypeme múku, cukor a soľ a zmes premiešame.
Rozpustime si v hrnci maslo s mliekom a pridáme s kváskom a vajíčkami do cesta.
Miesime rukami alebo mixérom, ak je potrebné dosypeme múku.
Cesto spracujeme rukami na pomučenej pracovnej doske 5 minút.
Cesto necháme 1 hodinu kysnúť.
A medzitým si pripravíme zmes zo škorice, cukru a rozpusteného masla. Ak máte radi kakaové slimáky, môžete škoricu nahradiť kakaom.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, z 1 polovici pripravíte 6 väčších slimákov.
Cesto zrolujeme o odkrojíme z neho 6 častí. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a následne slimáky polejeme smotanou na šľahanie.
Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 12-15 minút. To isté zopakujeme s druhou polovicou cesta.
Celý postup si môžete pozrieť aj vo videu.
Prajeme dobrú chuť.
Zuzana Franková
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.