Ak milujete cviklu v rôznych podobách, nasledujúci recept na chutný šalát je pre vás ako stvorený. Šalát s cviklou a kuracím mäsom od Anny Szubinskej bude pre vaše telo vitamínovou a proteínovou bombou.
Jednoduchá a jedinečná pochúťka je vhodná nielen ako príloha, ale aj ako ľahká večera.
Ingrediencie na šalát
váš obľúbený zelený šalát alebo 1 balenie šalátovej zmesi,
350 g pečeného kuracieho mäsa nakrájaného na kocky,
2 malé nakrájané paradajky,
1-2 nakrájané červené repy,
1-2 nakrájané červené cibule,
200 g rozdrobeného syra niva alebo feta,
6-8 lyžíc nasekaných, pekanových orechov – môžete ich nahradiť aj vlašskými orechami,
20 nakrájaných olív,
soľ/korenie podľa chuti,
oregano – čerstvé alebo sušené,
čerstvá bazalka.
Omáčka:
8-10 PL olivového oleja,
2-3 PL balzamikového octu,
1 PL javorového sirupu,
soľ/korenie podľa chuti.
Postup
Pridajte všetky ingrediencie do misky.
Suroviny na dresing vložte do malej nádoby alebo fľaše a dôkladne premiešajte pretrepaním.
Nasekané orechy opražte na suchej panvici.
Dresingom zalejte šalát a premiešajte.
Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte ešte 1 PL balzamikového octu.
Posypte orechmi a vychutnajte jedinečný cviklový šalát s kuracím mäsom.
Prajeme dobrú chuť.
Súvisiace články:
Milujete huby? Známa moderátorka Miriam Kalisová predstavila recept na “jesennú dokonalosť”
Zdroj úvodnej foto: Pixabay/kaboompics
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.