Miešané vajíčka patria medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré sa zvyknú pripravovať na raňajky.
Dobrá praženica sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Môžete si nachystať jednoduché miešané vajíčka so soľou, alebo môžete pridať aj opraženú cibuľku i slaninku. Alebo iné ingrediencie, ktoré vám chutia.
Mnohí si zvykli jesť praženicu z taniera alebo priamo z panvice. Dá sa však podávať aj inak, zaujímavo a originálne. Vďaka tomu sa raňajky stanú atraktívnejšie nielen po chuťovej stránke, ale budú aj skvelo vyzerať.
Ewa Wachowicz, známa poľská kulinárka a expertka, odporúča podávať praženicu v čerstvej bagete. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly na prípravu.
Praženica v bagete – recept
Miešané vajíčka si pripravte podľa vlastných preferencií. Nezáleží na tom, či je praženica viac alebo menej hustejšia, s prílohami alebo bez nich. Cieľom je vytvoriť taký typ praženice, ktorý vám chutí najviac.
Kým sa však pustíte do prípravy vajíčok, najskôr si pripravte bagetu. Bagetu rozrežte na polovicu a zvnútra vyberte striedku. Vnútro bagety môžeme potrieť tenkou vrstvou masla.
Následne si pripravte praženicu. Potom do bagety vložte nachystanú praženicu a posypte ju strúhaným syrom.
Pripravené bagety dajte na plech s papierom na pečenie a vložte na niekoľko minút do predhriatej rúry na 200 ˚C, aby sa mierne zapiekli.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
Vajíčka by mali byť klasifikované ako superpotravina. Prinášame 5 dôvodov
Viete, ktoré potraviny by ste nemali spolu kombinovať?
Zdroj úvodnej foto: Pixabay/MAKY_OREL
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.