Prevarené víno si môžete počas chladných dní vychutnať nielen na vianočných trhoch, ale aj doma. Ak sa rozhodnete otvoriť si fľašu vína, korok určite nevyhadzujte.
Korková zátka sa vám totiž môže hodiť nielen v kuchyni, ale aj ako dekorácia. A ešte vám ušetrí aj financie.
Využite korok v kuchyni
Stáva sa vám, že pri varení niekedy niečo pripálite? Na odstránenie pripáleného zápachu teraz môžete použiť korkovú zátku.
Ak sa vám nabudúce stane, že niečo pripálite, jedlo preložte do nového hrnca a do pripáleného vložte korkovú zátku. Tá z riadu vytiahne zápach pripáleniny.
Korkovú zátku môžete využiť aj na predĺženie čerstvosti ovocia alebo zeleni, radí Gazeta.
Stačí ak ju prekrojíte na polovicu a vložíte do misky so zeleninou či ovocím. Ako to funguje? Absorbuje vlhkosť.
Korková zátka tiež zníži počet ovocných mušiek, ktoré sa zvyknú sústreďovať práve pri mise s ovocím.
Korok ako dekorácia
Zátku z vína môžete využiť aj ako dekoráciu. Ak ich nazbierate viac, poslúžia pri výrobe rôznych nadpisov či iniciálok k vašej vinotéke.
Zaujímavo pôsobia aj rôzne dekoračné predmety vyrobené práve z korku. Máte doma veľa kvetov? Vyrobte si napríklad kvetináč.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
10 mýtov o šetrení energií. Veríte im aj vy?
Zdroj úvodnej foto: Unsplash/ElishaTerada
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.