Chutí vám bábovka? Pripravte si ju ku káve, čaju alebo len tak s mliekom k raňajkám. Výborný recept zverejnila bývalá tanečnica Ivana Gáborík.
Ale hoci je to recept z minulého roka, výborné sa hodí v tomto uponáhľanom období týždeň pred Vianocami.
Recept na bábovku
Ingrediencie
250 g polohrubej múky – Ivana použila 100g PH Babičkina voľba, 80g pšeničnej celozrnnej a 70g špaldovej celozrnnej,
250 g jemného tvarohu – tanečnica pridala 200 g domáceho gazdovského hrudkovaného tvarohu, ktorý pomixovala so smotanovým jogurtom,
180 g trstinového cukru,
100 g zmäknutého masla,
100 ml oleja,
4 vajíčka,
1 vanilkový cukor,
1 prášok do pečiva,
šťava a kôra z 1/2 citróna.
Postup:
„Bábovkovú formu dôkladne vytriem maslom a vysypem múkou. Z bielkov vyšľahám pevný sneh, ktorý odložím bokom. Maslo spojím s tvarohom, pridám cukor, olej a po jednom žĺtku,“ opísala svoj postup Ivana a pokračovala:
„Zmiešam suché ingrediencie (múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor, pridala som aj škoricu pre vôňu) a preosiate pridám k mokrej zmesi. Premiešam a pridám šťavu a kôru z citrónu. Na záver zľahka primiešam sneh z bielkov a vylejem do formy. Prípadne môžete časť cesta zafarbiť kakaom. Piekla som na 175 stupňov asi 50minút.“
Prajeme dobrú chuť.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
Pečiete? Urobte si domáce koláčiky podľa receptu legendárnej speváčky Hany Zagorovej
Zdroj úvodnej koláže: Instagram/iversanns
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.