Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Prekvapte svoju rodinu na Štedrý deň „nenormálne chutnými raňajkami“ Katky Jakeš

19.12.2022 - Recept, ktorý nikdy nesklame.

Pečenie domácej vianočky je v mnohých rodinách predvianočnou tradíciou. Rovnako je to aj v rodine bývalej tanečnice Katky Jakeš.

„Už sa to stalo našou tradíciou, že každý rok pečiem vianočky pre celú rodinu a vždy sa na to veľmi teším!“ uviedla Katka na sociálnej sieti Instagram a zverejnila aj svoj recept.

„Tento recept totiž nikdy nesklame a cesto je veľmi príjemné, taký malý antistres. Dodržujte presný postup a svoju rodinu môžete na Štedrý deň ráno prekvapiť nenormálne chutnými raňajkami,“ inšpiruje bývalá tanečnica.

Recept na domácu vianočku

Ingrediencie

500 g polohrubej múky (niekedy ešte pár gramov pridávam pri miesení),

100 g trstinového cukru,

3 žĺtka,

150 g roztopeného masla,

1 kocka droždia,

250 ml vlažného mlieka,

nastrúhaná kôra z 1 citrónu,

mandle 2 balíky,

hrozienka 3 balíky,

1 čl soli.

Postup:

„Droždie nažmolím do mlieka a odložím do trúby na 50 stupňov na 30 min (moja vychytávka ako urýchliť proces kvasenia). Medzitým si pripravím ostatné ingrediencie do jednej nádoby.

Pridám vykvasené droždie a poriadne vymiesim cesto. Približne v polovici miesenia pridám do cesta hrozienka a mandle (toto je nepovinné, my to ľúbime s veľa hrozienkami a mandľami).

Keď sa cesto krásne spojí, odložím zas do trúby vyhriatej na 50 stupňov na 1 hodinu. Po uplynutí času vyberiem cesto a rozdelím na 2 rovnaké časti ktoré samostatne ešte rozmiesim. Potom každú časť rozdelím ešte na 4 rovnaké diely ktoré pletiem podľa videa.

Na záver potriem bielkom a nasypem na vrch mandle. Dám piecť na 180 stupňov cca 40 min.“

Prajeme dobrú chuť.

Redakcia Vášeň v Tebe

Súvisiace články:

Makové linecké koláče Miriam Kalisovej. Odpadnete, keď ich ochutnáte

Pečiete? Urobte si domáce koláčiky podľa receptu legendárnej speváčky Hany Zagorovej

Zdroj úvodnej koláže: Instagram/katka.jakes


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Objavte slobodu bez káblov: Displej pre motorku, ktorý vám spríjemní každú jazdu!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Displej EVKEY prináša technológie Android Auto a Apple CarPlay na vašu motorku jednoduchým a praktickým spôsobom. Je tiež vodotesný a prachotesný.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov