Vajcia patria medzi najvýživnejšie potraviny na našej planéte. Jedno vajíčko obsahuje vitamín A, B5, B12, B2, fosfor či selén.
Obsahuje aj slušné množstvo vitamínu D, E, K, B6, vápniku a zinku. Vajcia tiež obsahujú rôzne stopové živiny, ktoré sú dôležité pre zdravie.
V skutočnosti sú vajíčka takmer dokonalým jedlom. Obsahujú kúsok takmer každej živiny, ktorú vaše telo potrebuje.
Vajíčka si môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Mnohí ho majú radi v podobe praženice, iní uvarené.
Avšak, uvariť vajíčko namäkko je skutočná výzva. Bielok by mal byť tuhý a žĺtok tekutý.
Ako vajíčko uvariť skutočne namäkko?
Hodinu pred varením vyberte vajcia z chladničky. Mnoho ľudí má vo zvyku vybrať vajíčka z chladničky až tesne pred varením. Portál Gazeta však upozorňuje, že práve skoré vybratie z chladničky je pri varení kľúčové.
Vajíčka by mali byť s neporušenou škrupinou, aby pri varení nevytiekli.
Na varenie použite dostatočne široký hrniec, aby všetky vajíčka mali dostatočný priestor.
Najprv si prevarte vodu. Následne vodu stiahnite a dajte do nej s pomocou lyžičky vajíčko. Jedno po druhom.
Nastavte časovač na 3,5 minúty, ak varíte vajcia veľkosti S. Veľkosť M by mala zostať vo vode 4 minúty a veľkosť L 5 minút.
Po uvarení vriacu vodu z hrnca zlejte a vajíčka zalejte studenou vodou. Keď vychladnú, môžete si na nich pochutnať.
Prajeme dobrú chuť.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články
Vajíčka by mali byť klasifikované ako superpotravina. Prinášame 5 dôvodov
Vyskúšajte nový spôsob podávania praženice. Zapáči sa každému
Zdroj úvodnej foto: Pixabay/Myriams-Fotos
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.