11.6.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:instagram.com/jnapolska).
Rýchly koláč bez pečenia je najlepšou verziou dezertu počas letných dní. Podľa Haps jeho príprava nezaberie veľa času a výsledok poteší aj vyberavých jedákov. Naším návrhom je studený tvarohový koláč so želé. Pridajte obľúbené ovocie a vychutnajte si ľahkú pochúťku, ktorá je ideálna k rannej káve.
Studený tvarohový koláč so želé je jednoduchý koláč, ktorý sa nepečie a ktorý môže pod dohľadom rodiča pripraviť aj dieťa. Preto hneď ako sa začne sezóna jahôd alebo iného ovocia, čoraz častejšie hľadáme osvedčený recept na rýchly dezert. Náš recept je mimoriadne intuitívny a ľahko sa reprodukuje.
Ako pripraviť studený tvarohový koláč? So želé chutí výborne!
Základom úspešného cheesecaku je krémová náplň. Na rozdiel od klasickej verzie tohto koláča je jeho príprava rýchla a predovšetkým si nevyžaduje žiadne pečenie. Ľahký, jemný a vlhký stred dosiahnete použitím tvarohu. Pridaním trochy obľúbeného želé do krému môžete bez väčšej námahy ovplyvniť chuť studeného cheesecaku.
Ingrediencie:
Krém:
- 500 g tvarohu,
- želé vašej obľúbenej chuti, napr. citrónové,
- 170 ml vriacej vody.
Spodná časť:
- balíček piškót, poprípade sušienok
- 100 ml vody,
- lyžica citrónovej šťavy.
Prídavky:
- jahody,
- čučoriedky,
- banán,
- 2 jahodové želé,
- 500 ml vriacej vody.
Ak sa rozhodnete použiť na koláč banány, nezabudnite ich predtým pokvapkať citrónovou šťavou. V opačnom prípade rýchlo stmavnú a budú vyzerať škaredo. Na obale želé sa často uvádza, že na jedno vrecko by ste mali použiť približne 400 ml vody, ale ak chcete, aby rýchlejšie stuhlo a malo väčšiu chuť, neváhajte znížiť množstvo vriacej vody ako v našom recepte.
Studený tvarohový koláč so želé a ovocím. Spôsob prípravy:
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie alebo alobalom.
- Piškóty rozložte tak, aby zakrývali dno. Môžete dať dve vrstvy.
- Spodnú časť namočte do vody s citrónovou šťavou.
- Pripravte si krém. Citrónové želé zalejte vriacou vodou, dôkladne premiešajte a odložte vychladnúť.
- Vychladnuté želé vložte do chladničky, aby mierne stuhlo.
- Po 10 minútach želé vyberte a preložte do misky. Pridajte tvaroh a dôkladne premiešajte.
- Ovocie umyte a jahody nakrájajte na kocky. Pridáme ich do krému a premiešame lyžicou.
- Tvarohovú zmes nalejte na piškóty. Navrch poukladajte obľúbené ovocie.
- Vložte do chladničky na 10 minút.
- Medzitým si pripravte želé na vrch. Do misky vložte dve jahodové želé, zalejte ich vriacou vodou a premiešajte. Nechajte vychladnúť a potom vložte na 10 minút do chladničky.
- Vychladnutý cheesecake vyberte, navrch nalejte jahodové želé a vložte späť do chladničky na 20 minút. Po tomto čase si vychutnajte chuť koláča bez pečenia.
- Ak chcete celý proces urýchliť, pripravte si želé skôr a studený cheesecake môžete pripraviť za niekoľko minút.
Redakcia Vášeň v tebe
Súvisiace články:
Jednoduchý recept na drobenkový koláč. Tento dezert s ovocím chutí ako od babičky
Grilovaný losos so zeleným korením
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.