18.6.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/#ceresne).
Jednou z vecí, ktoré milujeme na jarno-letnom období, je to, že príroda nám poskytuje úžasnú hojnosť čerstvej zeleniny a ovocia, ktorými môžeme pohladiť naše chuťové bunky. Jednou z najobľúbenejších pochúťok Slovákov v tomto období sú čerešne. Väčšina z nás konzumuje samotné plody, a tak sa zbavuje stopiek čerešní. Ukazuje sa, že je to chyba.
Prečo jesť čerešne?
Čerešne a jahody sú najobľúbenejším sezónnym ovocím na Slovensku. A niet divu, pretože čerešne sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé.
Len 100 g čerešní obsahuje až 275 mg draslíka, vitamíny skupiny B, vitamíny A a C, železo, vápnik, jód a bioflavonoidy, ktoré sú mimoriadne dôležité v boji proti voľným radikálom.
Keď jeme čerešne, veľmi často vyhadzujeme stopky a bezmyšlienkovite ich hádžeme do koša. Tým sa vzdávame možnosti dodať telu zdraviu prospešný odvar, ktorý sa dá vyrobiť zo spomínaných čerešňových stopiek.
Ako si pripraviť liečivú infúziu z čerešňových stopiek?
Používateľka instagramu ziolowa_krolowa sa so sledovateľmi podelila o recept, ako si ľahko pripraviť liečivý odvar z čerešňových stopiek.
Ako si takýto nálev pripraviť?
Čajovú lyžičku nasekaných čerešňových stopiek vložte do pohára vriacej vody a nechajte lúhovať približne 15 minút. Potom nálev preceďte cez sitko do inej nádoby. Tento odvar by sme mali piť dvakrát denne počas dvoch týždňov, informuje „ziolowa_krolowa„.
A ako dodáva – takýto nápoj okrem iného pomáha pri chudnutí, zrýchľuje metabolizmus, rozpúšťa obličkové kamene a pomáha liečiť dnu.
Ak vám nevyhovuje horkastá chuť nálevu, Interia odporúča pridať do neho trochu medu. Dobrú chuť a zostaňte zdraví!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Studený tvarohový koláč so želé. Neuveriteľne jednoduchý tvarohový koláč, ktorý bude chutiť šialene
Jednoduchý recept na drobenkový koláč. Tento dezert s ovocím chutí ako od babičky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.