30.6.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik.com/@ azerbaijan_stockers).
Zemiaky sú neodmysliteľnou súčasťou mnohých jedál, a ak sú v sezóne nové zemiaky, oplatí sa ich zaradiť do jedálnička pre ich vynikajúcu chuť. Aby sa však zachovala ich skvelá chuť, ktorá sa okrem iného skrýva práve pod šupkou, je potrebné ich správne ošúpať.
Chuť mladých zemiakov sa mnohým spája so spomienkami na detstvo, keď si túto chutnú zeleninu vychutnávali počas prázdnin u babičky na dedine. Zemiaky sú také obľúbené, pretože sú nenáročné na peňaženku, chutné a jednoduché na prípravu. Skvele chutia posypané kôprom a mastené maslom.
Predtým, ako sa pustíte do prípravy jedla s mladými zemiakmi, sa oplatí poznať trik, ako ich rýchlo ošúpať. Nielenže tým ušetríte drahocenný čas, ale zároveň zemiaky nepripravíte o ich charakteristickú chuť.
Ako rýchlo ošúpať nové zemiaky?
Nové zemiaky vložte do veľkej misy so studenou vodou, potom ich opláchnite a vložte späť do misy s čistou vodou. Pomocou tvrdej škrabky môžeme začať zemiaky šúpať pričom ich zbavíme minimálnej vrstvy šupky.
Tento trik eliminuje riziko odrezania veľkých kusov zemiakov so šupkou, ktoré potom skončia v odpadkovom koši. Okrem toho stačí ošúpané a očistené nové zemiaky opláchnuť vodou a potom sú vhodné na varenie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Aké sú výhody každodennej konzumácie banánov? Vyskúšajte to a rýchlo si všimnete účinky
Citrón prekrojte na polovicu a posypte soľou. Nepríjemný problém hneď zmizne. “Dobrý nápad”
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.