23.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Murinets).
Keď je vám smutno, keď vám je zle… siahnite po uhorkách v sladkej marináde! Toto nie je vtip ani omyl pri výrobe domácich zaváranín, ale výborný recept, ktorý zmení vaše vnímanie klasických špajzových pochúťok. Všetko, čo potrebujete, je správny nálev na báze octu a aromatických prísad!
Nič nie je lepšie ako domáce konzervy. Je to skutočný zdroj hrdosti a spôsob, ako nielen ušetriť peniaze za výrobky kupované v obchode, ale aj záruka šialenej chuti a dokonalej kvality. Klasiku, ako sú uhorky, džemy a šaláty, poznáme až príliš dobre, ale čo keby sme si vyrobili …. uhorky v sladkej marináde? Znie to zaujímavo? Nižšie vám prezradíme recept, ktorý sa po vyskúšaní nadobro zakorení vo vašom domácom jedálničku!
Uhorky v sladkej marináde nie sú žiadny vtip, ale šialený recept do vašej domácej špajze
Leto je sezóna čerstvého ovocia a zeleniny. Okrem toho, že ich potom môžeme donekonečna jesť, radi ich spracúvame aj na domáce pochúťky. Maliny, jahody alebo egreše zavárame do pohárov a získavame lahodné džemy a marmelády. V slanej verzii zasa kraľujú huby, farebné šaláty, špargľa… Ako sa však ukazuje, nakladané uhorky v sladkom náleve sú vynikajúcou pochúťkou, ktorá sa po ochutnaní rýchlo stane klasikou na stoloch.
Obľúbené sú nakladané uhorky, ktoré majú výrazne sladkú chuť. Žiaľ, v mnohých domácnostiach sú stále neznáme, a tak im márne konkurujú nakladané alebo marinované verzie. Oplatí sa však vyskúšať – garantujeme, že to bude stáť za to! Recept je jednoduchý a jediné pravidlo, ktoré treba dodržať, je, samozrejme, marináda. Musí byť pripravený na báze octu, cesnaku, cukru a ďalších aromatických prísad – takáto kombinácia so zeleninou poskytne pozoruhodnú chuť!
Recept uhorky v sladkom náleve
Ingrediencie:
- 2,5 kg mletých uhoriek
- 5 šálok vody
- pohár octu
- pohár cukru
- 4 čajové lyžičky soli
- kôpor
- nové korenie
- korenie čierne cele
- bobkový list
- horčičné semienko
- hlávka cesnaku
Spôsob prípravy:
- Uhorky dôkladne umyte
- Do každej nádoby vložte kôpor, dva strúčiky cesnaku, štyri nové korenia, dva bobkové listy, päť zrniečok čierneho korenia, lyžičku horčičných semienok
- Potom uhorky pevne naaranžujte do sklenených nádob
- Teraz je čas na marinádu – v hrnci zmiešajte vodu, ocot, cukor a soľ. Priveďte do varu a nalejte do pohárov
- Uhorky opatrne uzavrite a pasterizujte päť minút od okamihu varu
Súvisiace články:
Celý svet pripravuje tento dezert z dvoch ingrediencií.
L’affogato al caffè je to najlepšie, čo môžete jesť v horúcom počasí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.