28.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik).
Maliny sú jedným z najchutnejších sezónnych druhov ovocia a výborne chutia nielen surové, ale aj podávané na rôzne spôsoby. A hoci si maliny spájame najmä s dezertmi, netreba zabúdať, že sú výbornou prílohou k mäsovým pokrmom. Objavte recept na dokonalú bravčovu panenku v malinovej omáčke.
Leto je obdobie, keď nám príroda dáva príležitosť vychutnať si lahodné ovocie, ako sú čučoriedky, višne, čerešne, ríbezle alebo napríklad maliny. Posledné menované patria k najobľúbenejším pochúťkam počas letných prázdnin a asi neexistuje nikto, kto by sa na ich chuť sťažoval.
Maliny chutia skvele priamo z kríka, ale veľmi často ich konzumujeme aj vo forme koktailov. Ovocie je tiež vynikajúcim doplnkom rôznych zákuskov – tort a zmrzliny.
Maliny však možno použiť aj na prípravu chutnej mäsovej večere, v takom prípade môžu červené plody poslúžiť ako dokonalá omáčka. Ako teda pripraviť bravčovú panenku s malinovou omáčkou?
Bravčová panenka s malinovou omáčkou – recept
Ingrediencie:
- Bravčová panenka (400 gramov)
- Olej na vyprážanie (tri polievkové lyžice)
- Šalotka (dva kusy)
- Korenie na bravčové mäso (dve polievkové lyžice)
- Balzamikový ocot (100 mililitrov)
- Med (dve polievkové lyžice)
- Čerstvé maliny (100 gramov)
- Mleté čierne korenie (jedna čajová lyžička)
Mäso dôkladne umyte, zbavte ho blán a tukových nánosov a osušte kuchynskou utierkou. Ochuťte korením na bravčové mäso, vložte do misky, prikryte a nechajte niekoľko hodín v chladničke.
Po uplynutí tejto doby vyberte panenku z chladničky a počkajte, kým dosiahne izbovú teplotu. Potom na panvici rozohrejte olivový olej a mäso opečte zo všetkých strán. Preložíte do misky, panvicu nečistite.
Na tej istej panvici speníme nadrobno nakrájanú šalotku a keď je ľahko opečená, pridáme balzamikový ocot, med, maliny a čierne korenie. Všetko varte na miernom ohni za občasného miešania, kým sa obsah panvice nezredukuje na polovicu a maliny sa úplne nerozpadnú.
Do omáčky vložte panenku a prikryté dusíme na miernom ohni 10-15 minút. Keď je mäso poriadne udusene, preložte ho na tanier a nakrájajte na menšie kúsky. Panenku polejte malinovou omáčkou z panvice.
Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Tajomstvo obyvateľov talianskeho Pioppi. Táto strava predlžuje život o 10 rokov
Na večeru i raňajky: Recept jednoduchší ako príprava sendviča
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.