4.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Rozmrazovanie mäsa nie je jednoduchá úloha. Pri nesprávnom postupe sa môže rýchlo pokaziť a stať sa nevhodným na konzumáciu. Aký je najlepší spôsob rozmrazovania mäsa? Tu je niekoľko tipov!
Vybrali ste mäso z mrazničky a neviete, čo s ním urobiť, aby sa rýchlo a bezpečne rozmrazilo? Nesprávne rozmrazovanie môže viesť k rýchlemu rastu baktérií. Tu je veľmi jednoduchý spôsob, ako sa v krátkom čase pustiť do prípravy večere.
Rozmrazovanie mäsa pri izbovej teplote môže spôsobiť rýchly rast baktérií
Spôsob rozmrazovania mäsa je veľmi dôležitý pre vaše zdravie. Ak ho vyberiete z mrazničky a necháte na pulte pri izbovej teplote dlhšie ako dve hodiny, môže sa rýchlo pokaziť a nebude už vhodné na konzumáciu. Baktérie, ktoré sa vyvinú počas nesprávneho rozmrazovania pri izbovej teplote, nezomrú počas vyprážania, varenia alebo pečenia. Niektorí ľudia rozmrazujú mäso v chladničke. Ponúkame vám ďalší z najrýchlejších, najjednoduchších a najbezpečnejších spôsobov, ako môžete rozmraziť mäso vybraté z mrazničky.
Mäso sa dá rozmraziť veľmi jednoduchým spôsobom. Stačí zapnúť rúru
Jedným z najjednoduchších spôsobov rozmrazovania mäsa je vložiť ho do rúry. Dávajte však pozor na teplotu, pri ktorej rozmrazujete. Ak je príliš vysoká, mäso sa zvonka upečie a vnútri zostane zmrznuté.
Mäso je najlepšie rozmrazovať pri teplote približne 55 °C až maximálne 75 °C po dobu pol hodiny v rúre. Malo by sa vložiť do predhriatej rúry. Týmto spôsobom môžete urýchliť proces rozmrazovania a zabrániť znehodnoteniu mäsa.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na mäkkú, zvädnutú papriku. Vďaka tomuto šikovnému triku zostanú čerstvé oveľa dlhšie
Tu je to, čo musíte urobiť pred zmrazením kuriatok. Inak budú horké
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.