11.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rishiken).
Paradajkový krém je sýty, výživný a hlavne chutný nápad na sviatočnú večeru. Príprava je rýchla a vyžaduje len niekoľko surovín. Ideálne sú čerstvé paradajky, ktoré práve dozrievajú na poliach a záhradách. Ako pripraviť paradajkovú krémovú polievku?
Paradajková krémová polievka je ideálna pre milovníkov hustých a jednoliatych polievok. Zasýti na dlhé hodiny a zároveň nám dodá množstvo vitamínov a výživových hodnôt. Oplatí sa ju pripraviť najmä vtedy, keď nemáme veľa času na prípravu chutného a zároveň zdravého jedla. Dnes prichádzame s jedinečným receptom, v ktorom je kľúčové použitie tajnej ingrediencie.
Intenzívne aromatická krémová polievka z čerstvých paradajok. Hit medzi polievkami
Paradajky sú bohaté na vitamín C, E a draslík. Posilňujú našu imunitu, podporujú obehový systém a vďaka nízkej kalorickej hodnote pomáhajú udržiavať zdravú telesnú hmotnosť. Taliani si túto zeleninu mimoriadne obľúbili a používajú ju na prípravu chutných zázrakov, ako sú lasagne, bolonská omáčka alebo pizza. A nezabudnime na aromatické sušené paradajky v bylinkovej marináde!
Dôležitou ingredienciou, ktorá dodá polievke správnu štruktúru, je – pozor – starý chlieb. Znie to nezvyčajne, ale ak budete počúvať naše rady, určite nebudete ľutovať. Vďaka tomu bude krém ešte výživnejší a sýtejší.
Ingrediencie:
- 700 g paradajok,
- 3 krajce staršieho chleba,
- 3 strúčiky cesnaku,
- čili papričky,
- pohár horúcej vody,
- pár lístkov čerstvej bazalky,
- lyžica olivového oleja,
- čajová lyžička soli,
- pol čajovej lyžičky čierneho korenia.
Paradajková krémová polievka. Spôsob prípravy
Najskôr umyte paradajky a vyrežte stopky. Potom zeleninu sparíme a ošúpeme. Vložte ich do misky a rozdrvte na kašu. Môžete to urobiť rukami alebo tĺčikom. Do hrnca nalejte lyžicu olivového oleja a zohrejte ho na miernom ohni.
Do olivovehé oleja pridajte nakrájané čili papričky a prelisovaný cesnak. Chvíľu ich smažte, až kým neucítite vôňu, ktorá sa šíri kuchyňou. Pridajte pretlak z paradajok a varte 20-25 minút, kým sa nezačne rozpadávať.
Starý chlieb vložte do misky so studenou vodou. Chlieb nechajte namočený asi štvrť hodiny. Po uplynutí tejto doby ho zbavte prebytočnej vody a pridajte ho k variacim sa paradajkám. Do hrnca pridajte ďalšiu šálku vriacej vody. Pridajte soľ a korenie a varte ďalších 10 minút. Pridajte lístky čerstvej bazalky a všetko rozmixujte do hladka. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Sušené paradajky – domáci spôsob prípravy chutnej prílohy. Skutočný závan talianskej atmosféry
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.