13.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).
Kapustová polievka je jedlo, ktoré je v slovenskej kuchyni známe už roky. Nepripravuje sa často, ale ak sa objaví na stole, zmizne za pár okamihov. V našej rodine koluje jeden známy recept. Jeho receptúra sa už roky nemení a všetci o ňom básnia. Práve vďaka tejto ingrediencii má tú správnu chuť.
Sezóna čerstvej a chutnej zeleniny je v plnom prúde a je to dobrá príležitosť na zavedenie takýchto produktov do domáceho jedálnička. Jedným z nich je mladá kapusta, ktorá sa objavuje v mnohých receptoch. Jedným z najpopulárnejších a najobľúbenejších je kapustová polievka. Nie každý má tento pokrm rád, ale nemožno mu uprieť jeho hlbokú chuť a vôňu. Tento chutný pokrm je jednoduchý na prípravu a nevyžaduje si zložité ingrediencie. Ak chcete, aby tento pokrm vyšiel, držte sa jednoduchých pravidiel a používajte osvedčené produkty. Pri príprave podľa tohto receptu je dobrý výsledok zaručený.
Mladá kapustová polievka – recept
Ingrediencie:
- hlávka mladej kapusty,
- 1,5 l vývaru,
- 300 g nových zemiakov,
- 300 g domácej klobásy,
- 150 g údenej slaniny,
- 2 veľké mrkvy,
- cibuľa,
- rastlinný olej,
- zväzok kôpru,
- nové korenie,
- bobkové listy,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
1. Z kapusty odstráňte vonkajšie listy a nakrájajte ju na menšie kúsky. Vyrežte jadro a nadrobno ho nakrájajte. Zemiaky, mrkvu a cibuľu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na dne hrnca rozohrejte 3 lyžice oleja a cibuľu opečte.
3. Klobásu a slaninu nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich k osmaženej cibuli. Asi po 5 minútach pridajte zemiaky a mrkvu. Všetko smažte, kým zelenina nezhnedne.
4. Po tomto čase pridajte do hrnca nakrájanú mladú kapustu, suroviny dochuťte soľou a korením. Premiešajte a nechajte na ohni ďalších 5 minút.
5. Po uplynutí tejto doby prilejte vývar a pridajte nové korenie a bobkový list. Polievku varte na miernom ohni približne 30 minút. Počas tejto doby by mala byť všetka zelenina mäkká.
6. Nakoniec posypte čerstvo nasekaným kôprom a dôkladne premiešajte. Podávajte s čerstvým chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lacná, rýchlá a senzačnej chuti. Rodina ju zje a jeden hrniec nestačí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.