13.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/peterzsuzsa).
Palacinky sú jedným z najchutnejších a najjednoduchších jedál na prípravu a najčastejšie sa podávajú „na sladko“ na raňajky, ale môžu byť aj vynikajúcim slaným pokrmom s mäsitou náplňou. Aby ste si však mohli vychutnať skvelú chuť palacinkového cesta, oplatí sa poznať tajnú prísadu, vďaka ktorej budú mimoriadne pružné a nadýchané. A vôbec nejde o perlivú minerálku.
Prečo ľudia milujú palacinky?
„Filety sú lacné, zdravé a dajú sa rýchlo pripraviť. Takže tri plusy a žiadne mínusy“ – povedal raz jeden účastník televíznej šou. Takmer identický je prípad s palacinkami.
Jedno je isté – palacinky sa jedia v každom kúte sveta, pretože sú lacné a rýchle na prípravu. Ako pri všetkom v živote však platí, že nie je palacinka ako palacinka, preto sa oplatí poznať trik, ktorý dodá vášmu palacinkovému cestu dokonalú štruktúru.
Palacinky sa zvyčajne pripravujú z múky, vajec a mlieka. Bohužiaľ, v mnohých prípadoch je potom cesto gumové a nie je príjemné na jedenie. Milovníci palaciniek pridávajú do mlieka aj perlivú vodu, aby sa cesto viac prevzdušnilo. Samozrejme, je na tom veľa pravdy.
Existuje však ešte lepší spôsob, ako dosiahnuť, aby palacinkové cesto pripomínalo nadýchaný obláčik plný bubliniek. Tajomstvo spočíva v jednej prísade.
Tajná prísada na prípravu palaciniek
Ak chcete pohladiť chuťové bunky lahodnou palacinkou, pridajte do mlieka vriacu vodu. Prečo? No, vriaca voda spôsobí, že múka sa vylúhuje, čo sa pri vyprážaní premení na jemné a ľahké cesto.
Pridanie vriacej vody môže spôsobiť, že zmes bude riedka, čo nás môže znepokojovať, či je pridanie vriacej vody správne. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Zmes nechajte odpočívať približne 30 minút, po tomto čase bude jej konzistencia ideálna na pečenie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako variť kukuricu na klase, aby bola mäkká a chutná? Táto metóda je hitom
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.