Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo, Rodina a priatelia,

Ste vo vzťahu na diaľku? Tieto tipy vám pomôžu udržať ho

15.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MS_studio). Vzťahy na diaľku sa vyskytujú čoraz častejšie vďaka online priateľstvám a možnostiam, ktoré nám poskytujú technológie. Udržať takýto vzťah však nie je jednoduché...

15.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MS_studio).

Vzťahy na diaľku sa vyskytujú čoraz častejšie vďaka online priateľstvám a možnostiam, ktoré nám poskytujú technológie. Udržať takýto vzťah však nie je jednoduché a vyžaduje si od nás a nášho partnera veľa odhodlania. To však neznamená, že je to nemožné, pretože mnohé páry, ktoré žili v takomto pomere, sa dnes môžu tešiť z trvalého a pevného vzťahu. Zistite, či je láska na diaľku možná a ako ju pestovať.

Foto: shutterstock/MS_studio

Ťažkosti vzťahu na diaľku sú často dôvodom, prečo sa takéto páry rýchlo skončia, aj keď sú do seba hlboko zamilovaní. Takáto netypická láska si vyžaduje veľa obety, oddanosti a dôvery vo svoje city, aby sa dočkala šťastného konca. Navrhujeme, ako sa postarať o vzťah na diaľku, aby ste prežili osamelý každodenný život.

Je možná láska na diaľku?

Pre mnohé páry môže byť vzťah na diaľku celkom uspokojivý, zatiaľ čo pre iné je to len dočasné východisko na ceste k spoločnému životu. Ešte iní sa domnievajú, že takýto vzťah nemá šancu dlhodobo prežiť, a zdôrazňujú, že každodenným životom oddelene nie je možné vybudovať skutočné a trvalé partnerstvo.

Často sa stáva, že aj samotné páry v takomto vzťahu majú na túto tému rôzne názory. Niektorým stačia každodenné telefonáty a online kontakt a občasné spoločné strávenie niekoľkých dní. Iným to naopak nestačí a po čase sa rozhodnú z takéhoto vzťahu vystúpiť, pretože túžia po každodennom živote s partnerom, ktorý v nich zanecháva pocit prázdnoty.

Zvyčajne je však vzťah na diaľku pre drvivú väčšinu párov len dočasným riešením na niekoľko týždňov, mesiacov alebo rokov, ale nie na celý život. V konečnom dôsledku plánujú nakoniec žiť spolu a vzťah na diaľku považujú za niečo dočasné, čo pominie a oni si môžu užívať spoločnú rutinu.

Vzhľadom na rôznorodosť situácií a prístupov samotných párov je ťažké jednoznačne odpovedať na otázku, či má vzťah na diaľku zmysel. Ak však do vzťahu vložíme dostatok práce a nezabudneme na spoločný cit, existuje veľká šanca na vytvorenie trvalého pomeru.

Vo vzťahu na diaľku nie je núdza o problémy. Aké prekážky čakajú na milencov?

Vzťah na diaľku je špecifický. Problémy a ťažkosti vyplývajúce z tejto situácie sa týkajú nielen mladých, ale aj zrelých ľudí. Je to spôsobené tým, že partneri trávia väčšinu času oddelene a sú v kontakte len prostredníctvom telefónu alebo internetu. Zároveň sú to jedni z najdôležitejších ľudí v ich živote a nemožnosť zdieľať spolu každodenný život často spôsobuje frustráciu a smútok.

Napriek tomu, že majú spoločný, často silný vzťah, v praxi vedú dvaja ľudia oddelené životy. Z tohto dôvodu je vzťah plný rôznych problémov. Okrem toho páry, ktoré delí vzdialenosť, čelia trochu iným ťažkostiam ako tie, ktoré trávia väčšinu času spolu.

Najväčším problémom, na ktorý partneri žijúci na diaľku poukazujú, je pocit prázdnoty. Takýto vzťah opisujú ako „byť spolu, a predsa oddelení“. Súvisí to s tým, že nás partner nemôže napríklad vyzdvihnúť z práce, zorganizovať spontánne rande alebo nás jednoducho podporiť pri našich každodenných povinnostiach a problémoch. Aby partneri pocítili túto blízkosť, musia odpočítavať dni v kalendári a čakať na vytúžený okamih stretnutia.

Okrem toho sa školské alebo firemné podujatia zvyčajne konajú oddelene alebo je spoločná účasť možná len raz za čas. To isté platí aj pre dovolenky, ktoré partneri nie vždy dokážu stráviť spoločne, pretože každý z nich má rodinu na druhom konci krajiny alebo dokonca sveta. Často tiež kvôli veľkej vzdialenosti a úplnej slobode našej polovičky majú partneri aj veľa obáv o vernosť a úprimnosť druhej osoby.

Ďalším problémom vyplývajúcim zo vzťahu na diaľku môže byť vytvorenie falošného pocitu, že sme toho druhého dobre spoznali. Stretnutie raz za čas, determinované silnými emóciami a obmedzeným časom, nás v žiadnom prípade nepripraví na rutinu každodenného života. Navyše si nemôžeme overiť, ako náš partner reaguje na rôzne stresové alebo problémové situácie. To môže mať v budúcnosti negatívny vplyv na náš vzťah, keď sa raz spolu nasťahujeme a ukáže sa, že sme si partnera zidealizovali, zatiaľ čo v skutočnosti má veľa chýb, o ktorých sme nevedeli. Nie je zriedkavé, že páry žijúce vo vzťahoch na diaľku neskôr zažívajú sklamanie z toho, že spolu trávia viac času.

Rady týkajúce sa vzťahu na diaľku

Vzťah na diaľku však nie je len o problémoch, ale aj o krásnych chvíľach, keď vidíme svojho milovaného po prvýkrát po dlhom čase a keď spolu trávime dni. Samozrejme, aby bol takýto vzťah úspešný, musíme vynaložiť podstatne viac úsilia a práce ako v bežnom vzťahu. Tu je niekoľko tipov, ktoré môžu uľahčiť život v takomto vzťahu:

  • Rozprávanie je kľúčové – vzťah na diaľku je založený najmä na rozprávaní a komunikácii. Využime všetky dobré veci, ktoré nám dnes technológie ponúkajú, a povedzme svojej druhej polovičke o udalostiach, ktoré sú pre nás dôležité, ale aj o každodenných, menej dôležitých detailoch, podeľme sa o svoje emócie a zážitky. Zároveň sa nezabudnite pýtať a zaujímať sa aj o priebeh dňa druhej osoby, aby sa cítila vypočutá.
  • Dbajte na časté stretávanie – najjednoduchší spôsob, ako prežiť vzťah na diaľku, je pravidelne sa stretávať. Navštevujte sa čo najčastejšie a plánujte si návštevy vopred, aby ste mali od čoho odpočítavať a zapaľovať vzrušenie zo stretnutia. Okrem toho si vyhraďte tento čas len pre seba, aby ste mohli stráviť tých niekoľko hodín so svojou milovanou osobou bez rozptyľovania každodenným životom.
  • Zoznámte sa s plánmi toho druhého – je bežné, že druhá polovička neodpíše a my sa potom čudujeme, čo sa stalo. Keďže sme vo vzťahu na diaľku, problémom s komunikáciou sa nevyhneme, preto je najlepšie minimalizovať ich. Pomôže nám, ak sa oboznámime s rutinou nášho partnera, s tým, čo robí v akom čase, a budeme poznať jeho rozvrh, aby sme mu nevolali napríklad počas práce alebo vyučovania. Oveľa príjemnejšie bude aj prečítať mu správu, ktorá odkazuje na to, čo robil, opýtať sa, ako prebiehala nejaká činnosť a či stihol urobiť to, čo si náš partner naplánoval.
  • Buďte k sebe úprimní – vo vzťahu na diaľku sú lojalita, úprimnosť a dôvera dvojnásobne dôležité. Klamstvá môžu takýto vzťah veľmi rýchlo zničiť, pretože, ako sme už spomenuli, mnohí partneri majú obavy z toho, čo robí ich druhá polovička, často vzdialená tisíce kilometrov. Vzhľadom na to je tu dôvera základom, ale nezabúdajme, že sa dá veľmi ľahko zničiť a neoplatí sa klamať svojho partnera.
  • Vyhnite sa hrám – vzťah na diaľku nie je imúnny voči hrám. Ak partner neodpisuje a my mu to oplácame dlhým mlčaním, môžeme riskovať oveľa viac ako v bežnom vzťahu. Na diaľku je oveľa ťažšie sa zmieriť ako osobne, kde na vyriešenie konfliktu často stačí jediné objatie alebo gesto.
  • Odporúčajte si navzájom knihy, filmy a seriály – takto môžete spoločne niečo zdieľať a robiť rovnaké veci. Technológie vám navyše umožňujú aj spoločne variť, pozerať film alebo hrať hry online. To vás ešte viac zblíži.
  • Nezabúdajte na svoj cieľ – počas ťažkostí, ktoré prináša vzťah na diaľku, môže byť cenné pravidelne si pripomínať svoj cieľ. Samozrejme, odlúčenie je ťažké a bolestivé, ale keď si budete pripomínať, že o nejaký čas sa spolu presťahujete alebo aspoň pôjdete na spoločnú dovolenku, bude oveľa ľahšie prekonávať osamelý každodenný život.
  • Nezabúdajte na ostatné aspekty života – nesústreďte všetku svoju energiu na odpočítavanie dňa, kedy sa opäť uvidíte. Snažte sa tráviť čas s rodinou a priateľmi. Oplatí sa tiež nájsť si vášeň a naďalej sa starať o svoj rozvoj. Potom nestratíte svoju osobnosť a budete mať aj svojej druhej polovičke čo povedať, takže očakávanie opätovného stretnutia nebude také ťažké a zbavené každodennej radosti.

Súvisiace články:

Odborník vymenoval päť vecí, ktoré by mali ženy od mužov vyžadovať. “S touto infláciou?!”

Päť jazykov lásky. Zistite, ktorým z nich hovoríte najlepšie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

„Skúška stoličky“ na pracovnom pohovore je pasca. Takto sa z toho dostaňte a určite získate prácu

19.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Trzykropy). Pracovný pohovor je stresujúci a o nervy. Každý chce vyzerať dobre a vyhnúť sa chybám, preto je lepšie…

Táto fotografia zničila rodinu. Zistila manželovu neveru s opatrovateľkou. Všetko kvôli jednému detailu

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Farknot Architect). Fotografia z Disneylandu mala byť pamiatkou na rodinný výlet a ukázalo sa, že je to začiatok konca.…

Čo ľudia pred smrťou najviac ľutujú? Pracovník hospicu vymenoval 9 vecí

12.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chinnapong). Grace Bluerocková pracovala šesť rokov v hospici. Počas tohto obdobia mnohokrát sedela pri lôžku umierajúcich ľudí, ktorí sa…

Ona váži 114, on 63 kg. Ľudia hovoria, že pre ňu nie je dosť mužný. „Aj ja milujem jedlo“

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/themontgomeryss). Brittany a Matt Montgomeryovci sú spolu už štyri roky. Vychovávajú spolu dve deti a zdieľajú fotografie na sociálnych…

Ktorá farba je najsvetlejšia? Odpoveď odhalí vaše skutočné farby. „Snažím sa s tým bojovať“

04.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív tiktok.com/@deargeet). Ktorá farba je najsvetlejšia? Stačí sa pozrieť na obrázok a vaša prvá myšlienka vám pomôže dozvedieť…

Auto Trendy

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Uvedenie nového SUV Dacia Bigster na trh sa rýchlo blíži. Budúce SUV bude oficiálne predstavené na autosalóne v Paríži.

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento stroj nie je len obyčajným vozidlom,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov