15.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/anabg).
Šalát sa používa na občerstvenie, obedy a šaláty. Ak si chcete vychutnať chuť tejto zeleniny, je dôležité zistiť, ako ju správne skladovať. Dodržiavaním určitej metódy možno výrazne predĺžiť jeho čerstvosť.
Šalát obsahuje vlákninu, horčík, železo a vitamíny B a C. Z tohto dôvodu a pre jeho príjemnú chuť sa táto zelenina nachádza takmer v každej chladničke. Šalát je chutný a má pozitívny vplyv na zdravie, okrem iného posilňuje imunitu a podporuje trávenie.
Najbežnejším spôsobom skladovania šalátu je uloženie zeleniny do chladničky. Bohužiaľ, vo väčšine prípadov sa na zelenine čoskoro objaví tmavé zafarbenie a začnú sa procesy, ktoré vedú k hnilobe. Mnoho ľudí sa nastaví na konzumáciu šalátu takmer hneď po jeho zakúpení. To však nie je jediná možnosť.
Ako skladovať šalát, aby bol pripravený na konzumáciu 2 týždne?
Spôsob, ako udržať šalát dlho čerstvý, je jednoduchý. Najprv ho osušte papierovou utierkou a až potom ho vložte do chladničky. Pritom je dobré dbať na to, aby bol šalát očistený a usušený vo veľkom sitku.
Keď je šalát umytý, vložte ho do misy s vodou – koreňovou stranou nadol. Voda by mala byť vlažná, aby neprekážala chladničke. Dodržiavaním uvedených pravidiel môžete predĺžiť vhodnosť šalátu na konzumáciu – až na 2 týždne.
Ako obnovíte chrumkavosť ochabnutých listov šalátu?
Môže sa stať, že si kúpite šalát, ktorý bol predtým zle skladovaný. Potom môžu jeho listy stratiť svoju chrumkavosť a mať nepríjemnú ochabnutú štruktúru. Ak sa to stane, môžete ich oddeliť od zeleniny a vložiť na približne 15 minút do studenej vody. Po tomto čase by mali listy šalátu opäť získať svoju chrumkavosť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako skladovať paradajky? Slováci stále robia túto častú chybu
Dva roky som pracoval v reštaurácii. Tento trik udržal kôpor chutný a čerstvý až niekoľko týždňov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.