Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Šťavnaté hovädzie mäso na český spôsob sa rozplýva v ústach. Podáva sa s obľúbenou dezertnou polevou

17.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vsl). Toto jedlo prevzala slovenská aj iné kuchyne. Pochádza z Českej republiky, ale jeho chuť je taká hlboká a výrazná, že sme si ho...

17.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vsl).

Toto jedlo prevzala slovenská aj iné kuchyne. Pochádza z Českej republiky, ale jeho chuť je taká hlboká a výrazná, že sme si ho obľúbili aj my. Mäso, ktoré hrá hlavnú úlohu, je jemné, šťavnaté a aromatické. A nezabudnite na omáčku a sladkú prílohu. Bez nich toto jedlo neexistuje.

mäso_na smotanie
Hovädzie mäso preliate smotanovou omáčkou
Foto: shutterstock/vsl

Toto hovädzie mäso sa v origináli volá Svíčková na smetaně a všetci ho poznáme. Je to jedlo plné chuti a vône. Hovädzia sviečková by mala byť tej najvyššej kvality a zelenina by mala byť čerstvá. Čo tvorí tento pokrm? Hlavnú úlohu zohráva mäso ale aj zelenina, z ktorej sa potom pripravuje omáčka. Zaujímavosťou je, že tento pokrm možno obohatiť o sladký nádych. Pred podávaním dajte na tanier lyžicu domáceho džemu alebo brusnicovej marmelády. Takto môžete objaviť nové a originálne chute.

Recept na jemné a šťavnaté české hovädzie mäso 

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzej sviečkovice,
  • 350 ml zeleninového vývaru,
  • 100 ml vody,
  • 2 PL pšeničnej múky
  • 120 ml 30 % smotany,
  • 150 g masla,
  • 2 cibule,
  • polovica zeleru,
  • 3 mrkvy,
  • 2 korene petržlenu,
  • citrón,
  • soľ,
  • korenie.

Spôsob prípravy:

  1. Na prípravu tohto pokrmu začnite prípravou zeleniny. Ošúpte ju a nastrúhajte na veľkom strúhadle.
  2. Teraz je čas na mäso. Sviečkovicu opláchnite a osušte a nakrájajte ju na plátky hrubé približne 2 cm. Každý plátok hojne posypte soľou a korením. Mäso vložte do zapekacej misy.
  3. Do hrnca vložte maslo a rozpusťte ho na miernom ohni. Pridajte vytlačenú citrónovú šťavu a jemne premiešajte.
  4. Okolo mäsa rozsypte nastrúhanú zeleninu a na vrch mäsa nalejte zmes šťavy a masla. Takto pripravené mäso nechajte odpočívať približne 1 hodinu.
  5. Po uplynutí tejto doby nalejte do misky vývar a prikryte pokrievkou. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 2 hodiny.
  6. Po upečení vyberte mäso na tanier a do hrnca nasypte zvyšné prísady. V hrnci ich rozmixujte na hladkú pastu a jemne zahrejte.
  7. Múku preosejte do misy, pridajte vodu a smotanu. Rázne premiešajte, aby ste vytvorili kašu bez hrudiek. Zmes vlejte do vriacej tekutiny a stále miešajte. Takto pripravíte omáčku.
  8. Upečené mäso položte na tanier a prelejte ho omáčkou. Môžete pridať aj varené zemiaky, a ak chcete sladkú verziu, pridajte lyžicu domáceho džemu. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Huby v smotanovej omáčke budú rovnako dobré ako vždy. Do zoznamu ingrediencií pridajte liečivú rastlinu

Paradajkový pretlak – môj osvedčený recept. Najdôležitejší je čas a dva prídavky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na krehkom cestíčku,… ale nie je to jablkový koláč. Pretriete si oči a neuveríte, o koľko je to chutnejšie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait). Jablkový koláč je kráľovnou jesenného pečenia, ale nie je to jediná vec, ktorou ľudia žijú na jeseň. Existuje…

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Auto Trendy

Nebezpečné baktérie v aute! Odkiaľ pochádzajú, aké choroby spôsobujú a ako sa ich zbaviť?

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí ľudia trávia v aute až niekoľko hodín denne. Nie všetci však nezabúdajú na pravidelné a dôkladné čistenie a dezinfekciu jeho interiéru. Podľa štúdie vedcov…

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov