18.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dev_Maryna).
Mleté rezne sú kultovou pochúťkou, ktorá sa podáva na večeru alebo obed. Každý ich pozná, ale ukázalo sa, že pridaním jednej prísady ich môžete urobiť ešte chutnejšími. Takto ich pripravuje málokto a rozhodne je to metóda, ktorá stojí za vyskúšanie.
Dnes chceme ukázať, že aj takáto známa klasika sa dá skombinovať s ingredienciou, ktorá by niektorým ľuďom ani nenapadla. Hovoríme o lístkovom cestíčku, v ktorom je uzavretá mäsová náplň. Celé sa to pečie v rúre, čo znamená, že táto pochúťka sa môže podávať teplá aj studená. Výborne sa hodí k večeri a môže sa podávať aj ako zaujímavý predkrm.
Recept na mleté rezne v lístkovom cestíčku
Ingrediencie:
- balík lístkového cesta
- pol kilogramu mletého mäsa,
- cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku
- pohár vody,
- 3 lyžice strúhanky,
- pol čajovej lyžičky mletého koriandra,
- 3 lyžice petržlenovej vňate,
- 150 g syra,
- vajce,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z cesnaku olúpte šupku a pretlačte ho cez lis.
- Mleté mäso vložte do väčšej misy, pridajte cesnak a cibuľu. Pridáme koriander, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Prilejte aj vodu a všetko dôkladne premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Lístkové cesto položíme na plech a rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Mletú zmes tiež rozdeľte na časti. Z každej časti mletého mäsa vytvarujte rezne a položte ich na cesto. Vrch posypeme trochou strúhaného syra a cesto uzavrieme, aby počas pečenia nič nevypadlo. Opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.
- V miske rozšľahajte vajce a potrite ním vrch každého lístkového cesta.
- Pripravené rezy z lístkového cesta položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Umiestnite ich v dostatočnej vzdialenosti od seba, aby sa počas pečenia nezlepili.
- Misu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 40 minút.
- Po upečení nechajte mierne vychladnúť. Vrch ozdobte čerstvými bylinkami. Podávajte k večeri alebo s omáčkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
August je ideálny mesiac na takúto pečenú plnku. Vaši hostia budú nadšení
Šťavnaté hovädzie mäso na český spôsob sa rozplýva v ústach. Podáva sa s obľúbenou dezertnou polevou
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.