22.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe ( Foto: shutterstock/Ardarel).
Nakladané aj málo solené uhorky sa tešia trvalej obľube. Dobre známa chuť však môže byť minulosťou. Všetko vďaka inému receptu. Objavte, ako pripraviť vatikánske uhorky a budete úplne prekvapení ich chuťou.
Vatikánske uhorky sú známe aj ako pápežské uhorky. Ich chuť je veľmi odlišná od klasických uhoriek, ale ako príloha k večeri sa hodia rovnako dobre. Zástancovia tohto receptu sú presvedčení, že sú oveľa lepšie ako klasické uhorky. Tajomstvo spočíva v nezvyčajnej ingrediencii. Ako ju pripraviť?
Čo potrebujete na prípravu vatikánskych uhoriek? Zistite potrebné ingrediencie
Recept na vatikánske uhorky nie je vôbec zložitý. Na ich prípravu potrebujete len niekoľko surovín. Jedna z nich dodáva uhorkám charakteristickú chuť, vďaka ktorej sú také obľúbené. Čo potrebujete na ich prípravu?
Na prípravu uhoriek na vatikánsky spôsob potrebujete:
- 2-2,5 kg poľných uhoriek,
- polievková lyžica soli,
- 0,5 kg cukru,
- pohár octu,
- 3/4 šálky vody,
- hrsť hrozienok,
- zrnká čierneho korenia,
- niekoľko strúčikov cesnaku,
- kôpor.
Recept na pápežské uhorky. Zistite, ako pripraviť pochúťku krok za krokom
Najprv nakrájajte uhorky na plátky. Ideálne je nakrájať zeleninu na štvrtiny. Potom ich vložte do veľkej misy, posypte soľou a nechajte asi 2 hodiny odstáť. Odlejte nazbieranú tekutinu a medzitým v hrnci uvarte vodu, ocot a cukor. Nezabudnite hrniec postaviť na mierny oheň.
Zostáva pripraviť nádoby. Do každej dajte hrsť hrozienok, strúčik cesnaku, kúsok kôprovej vetvičky a niekoľko zrniečok korenia. Naplňte poháre uhorkami. Do pohárov nalejte vopred pripravenú tekutinu. Uzavrite nádoby a vložte ich do hrnca. Na dno položte bavlnenú tkaninu. Hrniec naplňte vodou tak, aby tekutina dosiahla viečka, ale aby ich nepreliala. Keď voda začne vrieť, varte poháre 20 minút. Na samom konci ich opatrne vyberte, utiahnite a položte hore dnom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Potrebujete len cuketu a tvaroh. Rýchla večera pre celú rodinu
Šťavnaté hovädzie mäso na český spôsob sa rozplýva v ústach. Podáva sa s obľúbenou dezertnou polevou
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.