23.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Talianska kuchyňa je najobľúbenejšou kuchyňou na svete. Niet divu, že turisti, ktorí navštívia túto krajinu, dúfajú v jedinečný kulinársky zážitok. Je však dôležité si uvedomiť, že nie v každej reštaurácii, ktorú nájdete v talianskych mestách, sa podávajú miestne jedlá. Laura Cannone upozorňuje návštevníkov na nástrahy.
Laura Cannone hovorí, že na dovolenke v Taliansku stačí pozrieť na jedálny lístok v reštaurácii, aby ste si uvedomili, že ceny sú nadsadené a pravú taliansku kuchyňu nezažijete. Podľa nej sú reštaurácie, v ktorých sa podávajú štyri špecifické druhy cestovín, typickými turistickými miestami. V krátkom videu na TikToku Talianka vysvetlila svoju teóriu.
Ako spoznáte turistické reštaurácie v Taliansku?
Vo všetkých európskych krajinách nájdete reštaurácie, ktoré chcú pod rúškom miestnej kuchyne zarobiť na turistoch. Cena jedál v nich často nejde ruka v ruke s ich kvalitou. Ukazuje sa, že v Taliansku takéto miesta ľahko rozpoznáte. „Ak reštaurácia v Taliansku podáva tieto štyri jedlá, nechoďte do nej„. – Varovala Laura Cannone a dodala: „Verte mi, nechcete tam jesť.“
Ako prvé jedlo spomenula „Maccheroni alle Polpette„, teda špagety s mäsovými guľkami. Toto jedlo vyvinuli talianski prisťahovalci v USA a s tradičnou talianskou kuchyňou má len málo spoločného. Druhé cestoviny na zozname sú „Fettuccine Alfredo“ alebo cestoviny s maslom a parmigiano reggiano. Pôvodne ju vynašiel v Ríme v roku 1907 Alfredo Di Lelio, ktorý ju podával svojej tehotnej manželke, ktorá odmietala jedlo. Keď sa ukázalo, že jedlo žene chutí, šťastný manžel ho zaradil do jedálneho lístka svojej reštaurácie. V roku 1920 navštívili reštauráciu vtedajšie hollywoodske hviezdy Douglas Fairbanks a Mary Pickfordová, ktorí boli nadšení jednoduchým a chutným receptom a preslávili „Fettuccine Alfredo“ v USA. Je tam obľúbenejší ako v Taliansku.
To je mimochodom ďalšia položka na Cannoneho zozname: „Penne alla vodka„, jedlo, ktoré milovala Audrey Hepburn. Na konci zoznamu sa umiestnilo kuracie mäso „Chicken Parmigiana„. Kuracia parmigiana je tiež americká variácia na tradičný taliansky baklažán parmigiana.
„Zažil som to už mnohokrát.“
Autorka videa, ktorá pochádza z Talianska, ale žije v Kanade, zdôraznila, že to zažila mnohokrát. Tento rok bola s rodinou na návšteve u bratranca v Apúlii a opäť narazila na reštaurácie, ktoré sú podľa nej „pascou na turistov“. „Taliani to nejedia„. – uviedla.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prileteli do Európy na dovolenku a teraz sa sťažujú. “Už nikdy viac.”
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.