24.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Murinets).
Uhorková sezóna v obchode nie je veľmi príjemná. Ak však podnikanie prenesiete do kuchyne, určite si táto sezóna nájde veľa priaznivcov. Najmä preto, že pre vás máme geniálny patent na chutné uhorky.
Uhorky sa dajú pripraviť na tisíc spôsobov. V lete si najčastejšie pochutnávame na malých solených uhorkách, a ak ich chceme uchovať na ďalšie mesiace, nakladáme ich alebo zalievame octom. Pridávame rôzne prísady, od klasického cesnaku až po chilli, horčicu alebo kari. Nie každý však vie, ako zabezpečiť, aby boli uhorky vždy chrumkavé.
Zabudnite na mäkké uhorky
Lesníci zo Štátnych lesov prišli s radou. Často sa delia o svoje spôsoby využívania prírodných statkov. A tentoraz navrhli, čo spolu s uhorkami zavárať do pohárov. Vďaka tomuto doplnku zabudneme na problém s mäkkou, ochabnutou zeleninou, ktorá je vhodná len na polievku.
Ošetríme ich listom
Čo by teda malo ísť do pohárov na nakladanie uhoriek? Vyzerá to tak, že sa oplatí vyraziť do listnatého lesa a nazbierať niektoré z jeho darov. To, čo nás zaujíma, sú dubové listy. Stačí, ak ich do pohára nasypete len niekoľko, potom pridáte uhorky a ostatné ingrediencie, ktoré používate, a zalejete nálevom. Ako píšu lesníci:
„Dubové listy vložené do pohárov, sú bohaté na triesloviny, pomáhajú, aby boli nakladané uhorky pevnejšie a tvrdšie….“
Pod príspevkom sa objavilo aj dosť hlasov, že listy iných rastlín sú tiež bohaté na triesloviny. Nie každý má možnosť ísť do lesa. Na druhej strane, mnohí ľudia majú v záhradách stromy a kríky, ktorých listy sú tiež ideálne na výrobu uhorkových zaváranín. Ak chcete, aby boli chrumkavé a pevné, pridajte listy čerešní, ríbezlí alebo hrozna.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na málo slané a kyslé. Pripravte vatikánske uhorky a zamilujete si ich chuť
Ako pripraviť chutné a chrumkavé uhorky na sladko? Vynikajúce recepty od používateľov internetu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.