26.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttersock/Berna Namoglu).
Paprade sú obľúbené rastliny, ktoré sa nachádzajú v mnohých domácnostiach. Niekedy však nedokážu zaujať svojím vzhľadom. Príčinou nedostatočnej starostlivosti môžu byť uschnuté alebo opadané listy. Často stačí aj zalievanie obľúbeným nápojom, aby sa rýchlo zotavila.
Paprade môžu fantasticky zvýrazniť charakter interiéru. Najmä ak chcete vytvoriť efekt domácej džungle. Ľahko sa pestujú, rýchlo rastú a vytvárajú množstvo nových listov. Ale čo ak sa rast papradia zastavil a listy vädnú alebo usychajú? Pomôcť vám môže jeden trik.
Ako sa staráte o papradie? Miluje, keď pre ňu robíme jednu vec
Paprade sú rastliny, ktoré nie sú veľmi náročné. Stačí ich umiestniť na miesto s rozptýleným svetlom a bude sa im dariť. Nezabudnite tiež, že papraď by mala byť umiestnená v kvetináči s drenážou, aby sa predišlo rôznym nepríjemnostiam. Ak chcete, aby vaša papraď vyzerala naozaj dobre, pravidelne ju polievajte vodou. Rastlina to miluje a určite sa vám za to poďakuje krásnym vývojom. Časté a výdatné kropenie môže zabrániť usychaniu listov, čo je častý problém mnohých papradí.
Táto infúzia zachráni papradie v krátkom čase. Vyrastie tucet nových listov
Prirodzeným a ekologickým spôsobom, ako zachrániť chradnúce papradie, je použitie určitého nálevu. Reč je, samozrejme, o čaji. Ak ho chcete použiť na zalievanie rastlín, musí to byť obyčajný čierny neochutený čaj, ktorý neobsahuje žiadne prísady. Uvarte pohár nie príliš silného odvaru a po vychladnutí sceďte výluh. Hotovým nápojom môžete pravidelne raz za dva týždne zalievať paprade. Najmä počas vegetačného obdobia, ktoré trvá od marca do augusta. Neskôr môžete frekvenciu znížiť na raz za mesiac. Vlastnosti čaju rýchlo stimulujú rastlinu k rastu, v dôsledku čoho začne vytvárať množstvo nových, zelených listov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
S týmto domácim kondicionérom sa begóniám darí až do jesene. Stojí menej ako 2 eurá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.