29.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe(Foto: shutterstock/Alex Goncharov).
Nakladané uhorky, marinované papriky, takže teraz nastal čas na šalát z bielej kapusty do pohárov. Recept je triviálny a celý proces trvá len pár minút. Je ideálny ako príloha, keď nemáte čas pripraviť nič iné. Je tiež ideálny na jesenné a zimné obdobie, keď túžime po sviatočných chutiach.
S blížiacim sa koncom augusta sa končí aj sezóna bielej kapusty. Využite čas, ktorý vám zostáva, na prípravu lahodného marinovaného šalátu. Bude sa vám hodiť ako zdravý doplnok k mäsu, zemiakom, ryži a iným jedlám na večeru. Zaručujeme vám, že si na ňom pochutnajú všetci v domácnosti – dokonca aj tí, najväčší gurmáni.
Šalát z bielej kapusty do pohárov – chutný a zdravý doplnok každej večere
Uskladnenie šalátu v pohári predĺži jeho trvanlivosť a čerstvosť, zatiaľ čo sladkokyslá marináda zvýrazní nové chute. Nižšie nájdete osvedčený recept.
Šalát z bielej kapusty s paprikou, cibuľou a mrkvou bude nielen chutný, ale aj výživný a sýty. Vitamíny a výživové hodnoty obsiahnuté v zelenine prospejú vášmu zdraviu. Kapusta je známa svojimi vlastnosťami podporujúcimi črevá a imunitný systém, zatiaľ čo paprika je cenným zdrojom vitamínu C.
Prísady na marinádu:
- 250 ml (alebo oleja),
- 220 g cukru,
- 120 ml 10 % liehového octu.
Ďalšie zložky:
- 2 kg bielej kapusty,
- 3 mrkvy,
- 2 biele cibule,
- 2 červené papriky,
- 2 lyžice soli,
- mleté čierne korenie.
Kapustový šalát v marináde. Metóda
Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku dôkladne umyte. Kapustu a očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a vložte do misy. Mrkvu nastrúhame a pridáme k ostatným prísadám. Z papriky odstráňte semienka a nakrájajte ju na úzke pásiky.
Potom pridajte soľ a všetko spolu premiešajte. Šalát vložte do sterilizovaných a suchých pohárov. Potom si pripravte marinádu. Do hrnca nalejte olej a ocot a pridajte cukor. Varte, kým sa cukor nerozpustí, a potom ním zalejte šalát v pohároch.
Obsah pohárov premiešajte, okoreňte korením a nakoniec pevne naskrutkujte viečka a poháre vložte do veľkého hrnca. Zalejte vodou asi do 2/3 výšky pohárov a po zovretí vody pasterizujte asi 15 minút. Poháre vyberte, nechajte vychladnúť a uložte do špajze, pivnice alebo kuchynskej linky. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lahodný a mokrý čokoládový koláč. Tajomstvo receptu spočíva v jednej zložke
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.