3.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Vorona).
Tradičný recept na žemle nie je nijak zložitý. Keď však máte chuť na chlieb a nemáte ho doma, môžete si upiecť tieto žemle. Aby ste nemuseli utekať do obchodu vždy keď máte chuť, máme pre vás recept na žemle, ktoré sú hotové za chvíľu. Nemusíte čakať, kým cesto vykysne a príprava je triviálna úloha.
Chlieb je v mnohých domácnostiach nevyhnutnou súčasťou. Sú však časy, keď je chlebník prázdny a obchody sú zatvorené. Preto by mal recept na tieto žemle visieť v každej kuchyni a na čestnom mieste. Sú rýchle na prípravu a sú mäkké, nadýchané a plné chuti. Ich tajnou zložkou je kombinácia krupice a kyslého mlieka. Tento recept vás isto neomrzí, stačí spojiť ingrediencie a potom už všetko urobí rúra. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí milujú žemle a chcú ich vyskúšať na nový spôsob. Vďaka ich rýchlej príprave si ich môžete pripravovať aj každý deň.
Recept na žemle z krupice a kyslého mlieka
Zložky:
400 g pšeničnej múky
400 ml kyslého mlieka,
150 g krupice,
čajová lyžička soli,
čajová lyžička cukru,
pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny,
2 polievkové lyžice oleja.
Spôsob prípravy:
- Múku spolu so sódou bikarbónou preosejte cez sito do veľkej misy. Pridajte soľ, cukor a krupicu a jemne premiešajte. Postupne prilievajte kyslé mlieko a stále mieste. Ingrediencie spojte do hladkého a jednotného cesta.
- Pripravené cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Z každého vytvorte úhľadnú guľu.
- Uložte ich na suchý, nevymastený plech. Jemne ich sploštíme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 40 minút dozlatista.
- Hotové žemle nechajte v rúre vychladnúť. Potom ich podávajte s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takéto chrumkavé hranolky si nedáte v žiadnej reštaurácii. Pomôžu vám studená voda a biela prísada
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.