12.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova).
Tento recept na banánové lievance je jedným z najjednoduchších receptov na sladké raňajky. Nevyžaduje si veľa ingrediencií, špeciálne vybavenie ani dlhé hodiny strávené v kuchyni. Ako teda pripraviť banánové lievance? Tu je recept mojej mamy.
Banánové lievance na druhé raňajky sú hitom. Sú neskutočne chutné, sladké a nadýchané, preto je najlepšie urobiť hneď dvojitú dávku. Ak ich dáte svojmu dieťaťu ako druhé raňajky do školy, určite ich bude chcieť ochutnať aj zvyšok triedy.
Banánové lievance – recept. Môžete ich pripraviť v krátkom čase a sú neskutočne chutné.
Recept na banánové lievance je veľmi jednoduchý. A hoci väčšina z nás by do zoznamu ingrediencií pravdepodobne pridala mlieko, oplatí sa od neho upustiť. Pre lepšiu chuť nahraďte mlieko kefírom. Potom sa budú v ústach rozplývať.
Ingrediencie:
- 2 veľmi zrelé banány
- 2 vajíčka
- 1 šálka múky
- 1 lyžička sódy
- 0,5 šálky kefíru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- repkový alebo kokosový olej
Bleskový recept na banánové palacinky. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Banány roztlačte v miske. Potom pridajte múku, kefír, vajcia, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Zmiešajte na hladkú hmotu
- Pripravte si panvicu a rozohrejte v nej trochu tuku
- Pomocou hlbokej lyžice dávkujte porcie cesta na palacinky
- Smažte na miernom ohni z oboch strán. Mali by sa zdvihnúť a mierne zhnednúť
S čím podávať banánové lievance?
Banánové lievance sú skvelou voľbou na sladké raňajky. Hodia sa k rôznym prílohám. Podávajte ich s čerstvým ovocím. Navrch dajte sladkú omáčku a posypte napríklad mandľami. Výborný bude aj domáci džem z obľúbeného sezónneho ovocia. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jednoduchý orechový medovník – vhodný nielen na Vianoce. Najlepšie chutí po dvoch dňoch
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.