16.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG).
Vajíčka sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Je to produkt, ktorý môže byť hlavnou zložkou pokrmu a dobre sa hodí aj ako príloha. Pri príprave raňajok po ňom siahame ako po prvom. Ak chcete spoznať vajcia novým spôsobom, použite tento recept. Určite nebudete sklamaní.
Mnohí Slováci si nevedia predstaviť raňajky bez vajec. Používame ich do sendvičov, šalátov a pripravujeme miešané vajíčka. Potešia v každej podobe, ale recept, ktorý predstavíme, môže úplne prekonať všetky ostatné pochúťky. Hovoríme o vajíčkach na turecký spôsob, ktoré nájdete takmer v každej reštaurácii. Mnohí ľudia sa však rozhodnú pripraviť si ich sami doma, čo prekvapivo nie je až také ťažké. Aby však tento recept fungoval, mali by ste vedieť dve veci. Po prvé, vajíčka by sa mali pripravovať vo vode v kombinácii s octom. Práve s týmto prídavkom môžete ľahko pripraviť pošírované vajcia. Vďaka octu sa bielka zrazia oveľa rýchlejšie. Okrem toho je dobré použiť lyžicu, aby ste pred ich vyklepnutím do tekutiny urobili vír. Tento trik zabezpečí, že bielky presne obalia žĺtok a vajíčko vyjde dokonalé.
Recept na vajcia v tureckom štýle
Ingrediencie:
- 300 g hustého bieleho jogurtu
- 4 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- čajová lyžička sladkej mletej papriky
- štipka štipľavej papriky
- hrsť petržlenovej vňate
- 2 lyžice jablčného octu
- lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Na prípravu vajec na turecký spôsob začnite prípravou omáčky. Jogurt nalejte do misky a pridajte doň prelisovaný cesnak. K prísadám pridajte citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte. Zmes vložte do chladničky
- Do hrnca nalejte vodu a zmiešajte ju s dvoma lyžicami jablčného octu. Tekutinu priveďte do varu a potom znížte teplotu. Keď na povrchu začnú bublať bublinky, vodu intenzívne premiešajte a opatrne do nej rozklepnite vajcia. Vzniknutý vír zabezpečí, že bielok dokonale pokryje žĺtok. Vajíčka nechajte v tekutine niekoľko okamihov odstáť. V ďalšom kroku ich vyberte a osušte na papierovej utierke
- Na panvici rozpustite maslo, ochuťte ho oboma paprikami, soľou a korením a premiešajte. Do horúceho tuku pridajte nasekanú petržlenovú vňať a kôpor
- Na tanier rozotrite veľké množstvo pripravenej omáčky. Potom na tanier položte vajcia a potrite ich vychladnutým maslom v kombinácii s bylinkami. Toto jedlo podávajte na raňajky. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dokonale nadýchaný Marshmallow s 2 prísadami. Rýchlo zmizne z taniera
Zdravotná bomba, ktorá čistí a posilňuje telo. Zbierajte teraz a skladujte do zimy
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.