17.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Antoni Shkraba).
Paradajka bola nedávno vyhlásená za najzdravšiu zeleninu na svete vďaka obsahu mnohých vitamínov a minerálov, ktoré sú pre telo cenné. Paradajky však nejeme len pre ich zdravotné účinky, ale aj preto, že nám výborne chutia. Tentoraz vám poradíme, ako si pripraviť dokonalé sušené paradajky, ktoré pohladia chuťové poháriky ako obláčik.
Čo je potrebné na sušenie paradajok?
Na sušenie paradajok je najlepšie vybrať veľmi mäsité plody, ktorých dužina nie je príliš vodnatá. Potom bude proces sušenia prebiehať rýchlejšie a paradajky budú mať výbornú chuť.
Okrem toho potrebujeme rúru s funkciou cirkulácie vzduchu, provensálske bylinky, cesnak, kvalitný olivový olej, balzamikový ocot a olej bez vône.
Ako sušiť paradajky v rúre?
Najprv paradajky dôkladne umyte, osušte papierovou utierkou a rozrežte ich pozdĺžne na polovice. Položte ich na plech, posypte bylinkami, cesnak nakrájajte na tenké plátky a položte ich na kúsky paradajok. Paradajky pokvapkajte olivovým olejom a posypte cesnakom a bylinkami.
Predhrejte rúru na 100 stupňov Celzia a zapnite funkciu ventilátora. Plech s paradajkami vložte do rúry a nezatvárajte úplne dvierka. To umožní rýchlejšie odparovanie vlhkosti. Nezabudnite však, aby sa do rúry nedostali deti a domáce zvieratá a dbajte na seba.
Paradajky sušte, kým sa nevytvoria tenké a suché plátky.
Keď sú paradajky dostatočne suché, vypnite rúru a počkajte, kým ovocie vychladne. Potom vložte paradajky do čistej nádoby, zalejte ich jednou čajovou lyžičkou balzamikového octu a olejom. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto verzia zeleninovej polievky chutí ako sen. Jeden trik vás prinúti olízať si tanier
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.