17.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Karolina Grabowska).
Jeseň už klope na dvere a spolu s ňou sa v stánkoch objavujú krásne pestrofarebné tekvice. Okrem hrejivej polievky a šialene sladkého koláča si môžete pripraviť aj tekvicové gnocchi. Budú mäkké a vďaka istému koreniu potešia oko aj svojou žltou farbou. Vaši hostia budú z tejto skutočne jesennej ponuky na večeru nadšení.
Gnocchi sú jedným z najuniverzálnejších jedál. Nielenže sa dajú podávať na rôzne spôsoby – s mäsom, rôznymi omáčkami alebo s cibuľovou a slaninovou posýpkou, ale môžete meniť aj samotné cesto. Ak snívate o jesennej večeri, vyskúšajte tekvicové gnocchi. Budú chutiť šialene dobre a s ich prípravou nebudete mať žiaden problém.
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 400 g tekvicového pyré z tekvice Hokkaido
- 1 vajce
- 200 g pšeničnej múky
- 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
- pol čajovej lyžičky kurkumy
- soľ a korenie
Tekvicové gnocchi ideálne na jeseň. Nebudete chcieť jesť žiadne iné
Na začiatok je dobré pripraviť si tekvicové pyré. Umyte tekvicu, rozrežte ju na polovicu a vydlabte dužinu a semienka. V prípade odrody Hokkaido nie je potrebné tekvicu šúpať, pretože je mimoriadne tenká a môžete ju bez obáv konzumovať. Vydlabané kúsky tekvice nakrájajte na veľké kocky a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Zeleninu prikryte alobalom a pečte približne hodinu pri teplote 180 °C, aby bol každý kúsok tekvice dokonale mäkký. Takto pripravenú tekvicu po vybratí z rúry a vychladnutí jednoducho rozmixujte mixérom.
Zemiaky ošúpte a uvarte v mierne osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme vychladnúť. Ešte teplé zemiaky prelisujte. Po vychladnutí zmiešajte zemiakovú zmes s múkou a škrobom. Potom pridajte vychladnuté tekvicové pyré, vajce a korenie. Celú zmes vymiesime do hladka. Cesto rozdeľte na niekoľko menších častí, z každej vytvorte valček a mierne ho sploštite. Vykrojíme gnocchi a po častiach ich hádžeme do osolenej vriacej vody. Hotové tekvicové gnocchi budú chutiť s trochou masla a zapraženou cibuľou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tekvicový koláč, recept ideálny na jesenné večery so šálkou čaju. Bude nadýchaný a výrazne pikantný
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.