19.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstoch/JeniFoto).
Hovorí sa nám, že ak chceme schudnúť, mali by sme sa vzdať chleba. Ukázalo sa však, že existuje určitý druh chleba, ktorého môžeme jesť toľko, koľko sa nám žiada a navyše chudneme. Je to recept, ktorý vám budú vaše priateľky vytrhávať z rúk.
Chlieb, ktorý nie je vyrobený z raže alebo pšenice, môže byť trochu kontroverzný. Ak však neskúsite tento recept na chlieb z neskutočne chutnej, typicky jesennej zeleniny, budete ľutovať. Nielenže skvele chutí, ale zároveň zrýchľuje váš metabolizmus.
Aký chlieb si vybrať pri diéte? Recept na zdravý tekvicový chlieb
Tekvicový chlieb je výbornou voľbou pre ľudí, ktorí snívajú o tom, že zhodia pár kíl navyše. Nie je taký tučný ako chlieb, ktorý jeme každý deň. Navyše zrýchľuje metabolizmus a je veľmi, veľmi zdravý.
Tekvica obsahuje veľké množstvo vlákniny, takže je výborná na podporu tráviaceho systému. Je tiež veľmi sýta a zároveň nízkokalorická, takže je skvelou voľbou pri redukčnej diéte.
Tekvicový chlieb – recept. Príprava krok za krokom
Ingrediencie:
- 400 g tekvice,
- 2 PL oleja,
- 500 g celozrnnej múky,
- 1 lyžička xylitolu alebo cukru,
- 1 čajová lyžička soli,
- 7 g sušeného droždia,
- 200 ml vlažnej vody,
- slnečnicové alebo tekvicové semienka.
Spôsob prípravy:
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme lyžicu xylitolu alebo cukru, lyžičku soli a dve lyžice oleja.
- Uvedené prísady mixujte, kým zmes nebude hladká a konzistencia nebude pripomínať penu.
- Zmiešajte múku so sušeným droždím a potom pridajte pripravenú tekvicovú penu.
- Vymiesime cesto a pridáme vodu. Nechajte ho prikryté asi pol hodiny.
- Cesto preneste do vybranej formy a pečte 40 minút pri teplote 200 °C. Nechajte vychladnúť. Najlepšie chutí s maslom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pšenová kaša s týmito prísadami je chutná a sýta. Obsahuje nevyhnutnú zložku pre redukčnú diétu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.