21.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Jablkový koláč je jedným z najlepších koláčov, ktoré môžete na jeseň pripraviť. Je jednoduchý, vždy sa podarí a vyjde nadýchaný a jemný. Môžete ho však urobiť ešte lepším a pomôže vám jablkový trik. Bude to šialené.
Za oknom sa pomaly začína ochladzovať, čo znamená jediné: sezóna jabĺk je v plnom prúde. Dnes pre vás máme veľmi jednoduchý recept na rýchly jablkový koláč, ktorý očarí doslova každého gurmána. Je hotový za okamih, a ak si predtým zmiešate jablká so škoricou a vanilkovým cukrom, koláč bude chutiť jednoducho báječne. Sú to naozaj dve chvíľky práce.
Rýchly jablkový koláč – recept na jesenný zázrak
Ingrediencie:
- 3-4 jablká
250 g masla
- 5 stredne veľkých vajec
- 150 g cukru
- 250 g pšeničnej múky, najlepšie tortovej
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Jablkový koláč – ako ho pripraviť
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Potom ošúpte a nakrájajte jablká. Pridajte škoricu, vanilkový cukor a premiešajte. Nechajte ich niekoľko minút odstáť, aby z nich vytiekla časť šťavy
- Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do bledej peny. Potom pridávame po jednom žĺtku. Počas miešania pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva
- Keď je cesto hladké, vyšľaháme bielka do tuhej peny. Pridáme do cesta a opatrne premiešame. Pridajte aj jablká.
- Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom. Potom do formy nalejte cesto a vložte ju do rúry vyhriatej na 180 stupňov
- Koláč pečte približne 50 minút alebo kým nie je suchý. Po upečení ozdobte bielou čokoládovou polevou alebo posypte práškovým cukrom
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.