24.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julia Ahanova).
Musím sa priznať, že nie vždy ma odporúčané jedlá presvedčia. V tomto prípade som však zariskovala a rozhodla som sa pripraviť večeru podľa receptu môjho svokra. Aký bol výsledok? Spokojnosť, plné bruchá a prázdny hrniec po hodine. Neváhajte a pripravte si ho u vás doma, pretože naozaj stojí za to.
Na nedávnom rodinnom stretnutí som dostala recept na poľovnícky kotlík. Nebola som rozhodnutá ho pripraviť, ale pomyslela som si, že by to mohlo stáť za pokus. Teraz viem, že to bol hit a budem ho robiť oveľa častejšie. Toto jedlo v sebe spája mnoho chutí a výrazných ingrediencií. Jeho základom je mäso a kyslá kapusta. Nezabudnite pridať svoje obľúbené huby a veľa korenia. Jedna takáto porcia bez problémov vystačí na 2 dni pre celú rodinu.
Recept na aromatickú poľovnícky kotlík
Ingrediencie:
- 250 g poľovníckej klobásy
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 kg kyslej kapusty
- 2 cibule
- 300 g húb
- 10 strúčikov cesnaku
- 200 ml šťavy z kyslej kapusty
- 100 ml vody
- 5 polievkových lyžíc majoránky
- čajová lyžička mletej štipľavej papriky
- lyžička mletej sladkej papriky
- olej
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy
- Prvým krokom je postarať sa o mäso. Bravčovú krkovičku nakrájajte na väčšie kocky a okoreňte soľou a korením. Cesnak rozdrvte nožom a nakrájajte nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Klobásu nakrájajte na plátky
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme bravčovú krkovičku. Mäso opečieme dozlatista
- K opečenej krkovičke pridajte cibuľu, umyté a nakrájané huby, cesnak, majoránku, polovicu sladkej a štipľavej papriky. Všetko smažte, kým cibuľa nezmäkne, a potom prísady preložte do misy
- Do tej istej panvice vložte kyslú kapustu a zvyšnú papriku. Prísady za stáleho miešania dusíme asi 7 minút
- Na dno ohňovzdornej panvice navrstvite 1/4 kapusty, polovicu bravčovej krkovičky, ďalšiu 1/4 kapusty, druhú polovicu bravčovej krkovičky, klobásu. Navrch položte poslednú časť kyslej kapusty a všetko zalejte šťavou z kapusty a vodou
- Panvicu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 2 hodiny. Po uplynutí tejto doby ju opatrne vyberte zo spotrebiča a podávajte teplú spolu s čerstvým pečivom
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Smotana na varenie bude už len spomienkou. Tu je návod na prípravu paradajkovej polievky
Túto chybu robí veľa ľudí. A potom sú prekvapení, že vývar nevyšiel
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.