25.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia Mylova).
Ako pripraviť pečeň, aby nebola tvrdá a chutila vynikajúco? Existuje niekoľko trikov, ktoré zo začiatočníka urobia skutočného kuchára. Tí, ktorí robia prvé kroky v kuchyni, si často vyberajú hydinové droby kvôli ich jednoduchému spracovaniu a jemnejšej chuti. Takisto aj bravčová pečeň s cibuľou môže vyjsť prvotriedne a uspokojiť aj tých najnáročnejších fajnšmekrov.
Vyprážaná bravčová pečeň – čo o nej potrebujete vedieť?
Jedenie drobov vyvoláva rôzne emócie. Niektorí ľudia ich milujú a neustále hľadajú nové spôsoby, ako ich podávať, zatiaľ čo iní sa im vyhýbajú. Predpokladáme, že v tej druhej skupine je veľa ľudí, ktorí mali príležitosť ochutnať zle pripravenú pečeň. Tajomstvo pokrmu spočíva v pozornosti venovanej detailom pri spracovaní.
Bravčová pečeň je tuhšia ako hydinová, preto si vyžaduje trochu dlhšiu úpravu a niekoľko kulinárskych trikov. Ich znalosť vám uľahčí prípravu ukážkového pokrmu. Nezabudnite bravčovú pečeň dôkladne očistiť od blán, žiliek a kúskov tuku. Ak na nej zbadáte podlhovastý tmavý pľuzgier, opatrne ho celý odstráňte. Bez tohto postupu vyjde pečeň horká.
Čo robiť, aby bola bravčová pečeň jemná?
Pri porciovaní pečene sa ju snažte nakrájať na rovnako veľké kusy. Tým sa zabezpečí, že sa bude rovnomerne pripravovať. Po dôkladnom očistení skúste pečeň na pol hodiny namočiť do cmaru alebo mlieka. Vďaka tomuto jednoduchému postupu bude jemnejšia a mäkšia.
Ako vyprážať pečeň, aby sa nerozstrekovala?
To je ďalší fenomén, kvôli ktorému mnohí z nás vzdávajú prípravu tohto chutného pokrmu. Kuchynský neporiadok je nežiaduci. Našťastie sa mu môžete vyhnúť veľmi jednoduchým spôsobom. Pred vložením pečene do panvice ju opláchnite a osušte. Potom ju obaľte v múke a vložte do panvice s rozpáleným olejom. Vyhnite sa pichaniu do mäsa vidličkou a pečeň nebude striekať.
Bravčová pečeň s cibuľou – delikatesa!
Už viete, ako s týmto chutným sústom zaobchádzať tesne pred spracovaním. Čo ešte potrebujete vedieť? Vyhnite sa častému obracaniu mäsa. Ako dlho sa má bravčová pečeň smažiť? Na úplné opečenie bude potrebných približne päť minút z každej strany. Nezabudnite tiež pečeň tesne pred vybratím z panvice osoliť. V opačnom prípade sa zmení na tvrdú podrážku.
Medzitým si pripravte cibuľu. Na pol kilogramu pečene potrebujete dve cibule. Ošúpte ju a nakrájajte na mesiačiky. V malej panvici rozohrejte olej a opečte na ňom cibuľu. Zalejte ju pol šálkou vody a okoreňte bobkovým listom. Nechajte dusiť 10 minút. Nakoniec cibuľu preložíme k pečeni a spolu dusíme 5 minút. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Domáci sa postavia do radu na placky podľa tohto receptu. Vyjdú zlatisté a chrumkavé
S mamou sme sa pohádali o fašírky. Koľko vajec pridať do mletého mäsa? Pomery sú jasné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.