26.09.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).
Alobal najčastejšie používame na uskladnenie potravín alebo prikrytie pokrmu pred vložením do rúry. Má však aj ďalšie užitočné funkcie. Ukazuje sa, že môže úspešne nahradiť zariadenie na prípravu zdravých jedál.
Alobal je produkt, ktorý má v kuchyni každý z nás. Chlebíčky alebo grilované mäso v nej zabalíme a koláčiky pred vložením do chladničky prikryjeme, aby si dlhšie udržali sviežu chuť a vôňu. Alobal má dve strany: matnú a lesklú. Pri varení a pečení by matná strana mala byť na vonkajšej strane, inak sa miska pripečie nerovnomerne. Lesklá strana slúži na udržanie tepla.
Jedlo na pare. Ako ich vyrobiť bez parného hrnca?
Málokto vie, že alobal môže nahradiť parný hrniec. Jedlá na pare sa dajú pripraviť veľmi rýchlo, sú zdravé a zachovávajú si všetky nutričné hodnoty. Teplota pri varení nepresahuje 110 stupňov C. Takto pripravené jedlá sú ľahko stráviteľné a majú menej kalórií. Nie každý si však môže dovoliť kupovať drahé vybavenie. Čo robiť, ak sa chcete vzdať vyprážania, no financie vám neumožňujú kúpu zariadenia? Stačí siahnuť po alobale.
Vložte do panvice a položte tanier. Tento trik nahradí drahé zariadenie
Odtrhnite kúsok alobalu a vytvorte tri guľôčky veľkosti malej päste. Položte ich na rozohriatu panvicu. Potom vezmite tanier a položte naň jedlo, ktoré chcete pripraviť na pare, napríklad rybu. Na alobalové guľôčky položte tanier a pomaly nalejte vodu do panvice, kým nedosiahne polovicu výšky guľôčok. Všetko zakryte pokrievkou, nastavte nízky oheň a počkajte 10 minút. Počas tejto doby sa v panvici vytvorí para, ktorá bude fungovať ako naparovač a umožní varenie jedla. Chutná a zdravá večera je pripravená.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento prípravok zabíja prach. Váš nábytok sa bude dlho lesknúť a voňať
Vložte bavlnenú utierku do umývačky riadu. Znie to zvláštne? Po prvom použití zmeníte názor
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.