26.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yulia Furman).
Pri príprave domácej večere je postup veľmi jednoduchý. Vedľa šalátu a zemiakov musí byť vždy kúsok mäsa. Tentoraz je scenár trochu iný a vedľa týchto produktov nenájdete typickú fašírku. Namiesto toho si môžete vychutnať originálne jedlo, ktoré vám vyrazí dych.
V priebehu rokov sme do našej kuchyne zaviedli viac druhov faširok. Väčšina ľudí však stále siaha po tých, ktoré sú ich najobľúbenejšie. Ja som sa však rozhodla pre niečo trochu netradičnejšie, a tak vznikli tieto faširky. Sú kombináciou čerstvej petržlenovej vňate, cíceru a aromatického korenia. Ak chcete, môžete do tejto kombinácie hodiť malé množstvo mletého bravčového alebo kuracieho mäsa. Takto pripravené fašírky chutia najlepšie s kašou a domácou omáčkou. Svoje miesto si však nájdu aj s klasickými uhorkami a šalátom.
Recept na petržlenové fašírky
Ingrediencie:
- 3 zväzky čerstvej petržlenovej vňate
- 250 g cíceru z konzervy
- 40 g pšeničnej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
- pol čajovej lyžičky rasce
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Opláchnutú petržlenovú vňať a olúpané strúčiky cesnaku vložte do vysokej misy. Potom ich pomocou mixéra rozmixujte na drobno
- Scedený cícer dajte do samostatnej misy a pomocou mixéra ho tiež rozmixujte. Cícer by nemal byť kašovitý, ale mali by ste ho cítiť
- Rozmixované ingrediencie spojte do misky. Pridajte múku, rascu, soľ a korenie. Všetko spolu vymiešajte do hladka
- Zo vzniknutého cesta vytvarujte placky. Smažte na rozpálenom oleji z oboch strán, kým nezhnednú
- Fašírky položte na tanier vystlaný papierovou utierkou. Podávajte teplé s obľúbenými prílohami. Veľmi dobre chutia so zemiakmi, domácim šalátom alebo hummusom
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.