27.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselová).
Cheesecake je obľúbeným koláčom mnohých ľudí. Pripravuje sa pri mnohých príležitostiach a na mnoho spôsobov. Každý má však svoj osvedčený recept, ktorý používa už roky. Tentoraz to však nebude potrebné, pretože máme oveľa lepší recept. To, čo sa k nemu pridáva, je sezónny hit.
Sezónne jedlá sú vždy najlepšie. Vtedy môžete použiť čerstvé produkty, ktoré nám dáva príroda. Ukazuje sa, že v tomto ročnom období obľúbené a nenápadné tekvice sa dajú použiť na mnoho rôznych spôsobov. Nielen do slaných koláčov alebo krémových polievok. Môžete z nich pripraviť aj dezert, ktorý si zamilujete. Takým sladkým pečivom je tekvicový cheesecake. Dokonale sa hodí do jesennej klímy a klasickému koláču dodá novú chuť.
Tekvicový tvarohový koláč recept
Ingrediencie na základ:
- 300 g maslových sušienok,
- lyžica masla.
Ingrediencie na tvarohovú a tekvicovú hmotu:
- 700 g tvarohového koláča,
- 4 vajcia,
- 150 g jemného cukru,
- lyžička vanilkového cukru,
- lyžička vanilkového oleja,
- 3 lyžičky škorice,
- 120 ml 30 % smotany,
- 400 g pečenej tekvice,
- 2,5 lyžice zemiakovej múky,
- 1 PL pšeničnej múky.
Spôsob prípravy:
- Najskôr si pripravíme sušienkový základ. Sušienky rozdeľte na menšie kúsky, potom ich vložte do misky a mixérom rozmixujte na konzistenciu piesku. V hrnci rozpustite maslo, potom ho nalejte na sušienky a dôkladne premiešajte. Zmes preložte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a rozložte ju na dno.
- Teraz je čas pripraviť tekvicu. Nakrájajte zeleninu na kúsky a upečte ju do mäkka. Potom ju vložte do vysokej misy, pridajte škoricu a pšeničnú múku a rozmixujte na hladkú hmotu.
- Ďalším krokom je príprava tvarohovej zmesi. Tvaroh preložte do veľkej misy a za stáleho miešania pridajte vajcia, cukor, smotanu a zemiakovú múku. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa nespojí.
- Do tvarohovej zmesi pridajte 4 polievkové lyžice tekvicovej peny a premiešajte. Obe zmesi striedavo rozotrite na tortový základ.
- Cheesecake vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 15 minút. Potom znížte teplotu na 120 °C a nechajte ho piecť ešte 1,5 hodiny.
- Nechajte cheesecake vychladnúť. Keď vychladne môžete ho ozdobiť doplnkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.