27.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/iaconasile).
Vynikajúce!
Zložky
500 g tekvice
soľ
olej na vyprážanie
150 g údenej slaniny
2 strúčiky cesnaku
sušený tymián
petržlenová vňať
Príprava:
1 Nakrájajte tekvicu na menšie kúsky a uvarte ju v pare. Odrežte šupku a osoľte ju. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte na ňom plátky údenej slaniny. Keď zhnedne, pridajte pretlačený cesnak a tymián.
2 Na tanier poukladajte plátky tekvice zabalené do plátkov opečenej slaniny. Posypeme korením a ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate. Predjedlo podávajte s cesnakovým chlebom k teplému mäsu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Domáci sa postavia do radu na placky podľa tohto receptu. Vyjdú zlatisté a chrumkavé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.