Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy, Životný štýl,

Už nie kórejská starostlivosť o pleť. Tento trend vám v okamihu odoberie roky

27.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/CandyBox Images). Ženy zo severu Európy sú často ohromujúce svojou krásou a známe svojou krásnou pleťou s prirodzeným leskom. Nie je preto prekvapením, že...

27.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/CandyBox Images).

Ženy zo severu Európy sú často ohromujúce svojou krásou a známe svojou krásnou pleťou s prirodzeným leskom. Nie je preto prekvapením, že čoraz viac ľudí sa inšpiruje ich postupmi starostlivosti o pleť a opúšťa kórejské metódy starostlivosti. Zistite, aké trendy v oblasti krásy sa oplatí prevziať zo Škandinávie.

Foto: shutterstock.com/CandyBox Images

Keďže Slovensko má oveľa bližšie ku Škandinávii ako ku Kórei, mali by sme sa inšpirovať ich radami v oblasti starostlivosti o pleť, ktoré budú na našu slovanskú pleť fungovať skôr ako ázijské spôsoby. Je to spôsobené tým, že drsné podnebie Škandinávie sa vyskytuje aj u nás, napríklad v zime, a že so ženami zo severu máme spoločnú bledú pleť a sklon k precitlivenosti. Tu sú tipy na starostlivosť o pleť, ktoré môžete pridať do svojej rutiny.

S-beauty dobýva svet. V čom sa líši od kórejskej starostlivosti o pleť?

K-beauty v poslednom čase stráca na popularite v prospech S-beauty, ktorá si získala srdcia mnohých žien. Škandinávsky štýl starostlivosti o pleť získava čoraz väčšiu slávu, pretože sa od ostatných líši tým, že dobre zapadá do trendov minimalizmu a obmedzenia plytvania, pokiaľ ide o krásu.

Švédky, Dánky a Nórky vôbec nepoužívajú niekoľko alebo viac stupňov starostlivosti o pleť, a napriek tomu ich pleť žiari jasom a zdravím. Tajomstvo ich vzhľadu spočíva v používaní iba štyroch kozmetických prípravkov a studenej vody. Oplatí sa teda zistiť, aká je škandinávska cesta k žiarivej a krásnej pleti.

Minimalizmus v starostlivosti o pleť je nevyhnutný

V súlade s trendom S-beauty by sme v prvom rade nemali používať desiatky rôznych kozmetických prípravkov. Zabudnime teda na množstvo kozmetických fľaštičiek, na ktoré sa práši na skrinkách a ktoré tesne zapĺňajú naše kúpeľne.

Škandinávki sa pri nakupovaní snažia o úplný minimalizmus. Podľa nich sú na starostlivosť o pleť potrebné len štyri kozmetické prípravky, ktoré sú základom zdravej pleti:

  • čistiaci prípravok na tvár
  • dobrý hydratačný krém
  • antioxidačné sérum
  • očný krém

Vďaka malému množstvu kozmetiky sa môžeme zamerať na kvalitu a poskytnúť svojej pleti bohaté a vyživujúce látky. Je tiež dôležité, aby náš hydratačný krém obsahoval dostatok omega nenasýtených mastných kyselín, ktoré pochádzajú z olejov a masiel lisovaných za studena. Práve tieto zložky nám pomôžu obnoviť poškodenú lipidovú bariéru pokožky a udržať ju jemnú a pružnú aj počas tuhej zimy.

Antioxidanty na záchranu našej pleti

Skutočným pokladom, ktorému Škandinávki najviac veria, sú antioxidanty. Majú chrániť pleť pred predčasným starnutím spôsobeným znečistením a UV žiarením.

Ak začneme antioxidanty používať dostatočne skoro, môžeme účinne oddialiť degradáciu kolagénu a udržať si tak pružnú pleť po mnoho rokov.

V severských krajinách sú bohatým zdrojom antioxidantov morušky, ktoré sú obľúbenou zložkou mnohých krémov, sér a masiek. Okrem toho je tam obľúbený aj vitamín C. Okrem toho silné antioxidačné vlastnosti vykazujú aj morské riasy, ktoré sú v Škandinávii mimoriadne obľúbené vďaka blízkosti mora. V starostlivosti o pleť zohrávajú kľúčovú úlohu, pretože nielenže pôsobia proti starnutiu pleti, ale aj upokojujú podráždenie a hydratujú pleť.

Studená voda dodáva krásu

Ďalším krokom S-starostlivosti o pleť je používanie studenej vody. Súvisí to s tým, že chlad predlžuje životnosť kožných buniek, a tým spomaľuje proces starnutia.

Nízka teplota vody totiž zrýchľuje krvný obeh, vďaka čomu sa do tkanív dostáva viac krvi, ktorá ich zásobuje kyslíkom a cennými živinami. Preto nie je prekvapením, že ženy v tejto oblasti praktizujú studené kúpele, ale aj oplachovanie tváre studenou vodou pri čistení pleti.

Starostlivosť o telo aj zvnútra

Škandinávky nezabúdajú ani na to, že kľúčom k úspechu, teda k udržaniu krásnej pleti, je nielen vonkajšia starostlivosť, ale aj vnútorná starostlivosť o telo.

Preto na prvom mieste v ich jedálničku sú morské ryby, ktoré sú bohaté na esenciálne mastné kyseliny omega-3 a omega-6 a ktoré zabezpečujú silné vlasy a zdravú, hydratovanú pokožku.

Navyše severské ženy dbajú aj na hydratáciu. Obľubujú aj doplnky stravy na báze kolagénu, ktoré užívajú perorálne a ktoré na rozdiel od krémov skutočne redukujú vrásky. Často tiež začínajú deň vypitím pohára vody zmiešanej s jablčným octom.

Ak ide o líčenie – minimalistické

Škandinávske ženy sú v prístupe k líčeniu veľmi podobné Francúzkam, pretože si rovnako ako ony nepotrpia na hrubú vrstvu makeupu na tvári a vyzývajú k akceptovaniu nedokonalostí pleti.

Ak sa rozhodnú pre makeup, vždy si vyberajú taký, ktorý má ľahké zloženie a prirodzený a žiarivý vzhľad. Prax tohto trendu možno pozorovať na platformách sociálnych médií, kde môžeme často vidieť škandinávske ženy, ktoré svoje pehy, rumenec a materské znamienka radšej odhaľujú, ako by ich mali zakrývať hrubou maskou make-upu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je načase skrátiť si nechty! Najmódnejšia manikúra na jeseň? Krátke, to nosia hviezdy

Mala 59 rokov, keď začala tancovať pole dance. Dnes má 72 rokov a je majsterkou sveta


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vydlabte do zemiaka dieru a odneste ho na noc do kúpeľne. Ráno nebudete veriť vlastným očiam

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako sa zbaviť strieborných rybičiek? Môžete ich nalákať na jedno miesto jednoduchým a ekologickým spôsobom bez použitia…

Robíte to, keď kupujete paradajky? Robíte veľkú chybu. Produkt sa rýchlejšie pokazí

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Redaktion93). Mnohí Slováci robia pri nákupe paradajok trestuhodnú chybu. Výsledkom je, že namiesto toho, aby ušetrili peniaze, na tom…

Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

Nazbierajte na prechádzke a rozsypte pod vresom. Prírodná prikrývka bude pôsobiť ako štít. Budú bohato kvitnúť

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Vres je nielen výraznou záhradnou dekoráciou, ale aj spôsobom, ako vniesť farbu do jesenných záhonov. Vďaka ich rozmanitosti a…

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov