28.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NataliSel).
Typická večera je vždy zložená z mäsa, šalátu alebo inej zeleniny a zemiakov, krúp alebo ryže. Nuž, možností, ako skombinovať tieto jednotlivé zložky obedového taniera, je veľa, ale dnes vám prezradíme recept, ktorý prekoná všetky zemiaky a ryžu tohto sveta. Vezmite si dve sezónne zeleniny, trochu cesnaku a muškátového orieška. Takéto chutné pyré sa ešte nikdy nepodarilo pripraviť.
Dnes pre vás máme recept, bez ktorého je ťažké hovoriť o jesennom hodovaní. Samozrejme, zemiakové pyré všetci veľmi dobre poznáme a určite si na ňom väčšinou pochutnávame. Niektorí z nás poznajú aj chuť karfiolového pyré, ale to, čo vám dnes predstavíme, je takmer dokonalá kombinácia. Sezóna tekvice a karfiolu je v plnom prúde a práve z týchto dvoch druhov zeleniny pripravíte tú najlepšiu prílohu k večeri. Poskytneme vám návod krok za krokom, ako si túto lahodnú chuťovku pripraviť.
Pyré z tekvice a karfiolu – najlepšia príloha k jesennej večeri
Ingrediencie:
- 1 stredne veľká tekvica, najlepšie muškátová alebo Hokkaido
- 1 karfiol
- pol šálky mlieka
- 2 lyžice masla
- 1/3 šálky smotany
- soľ, korenie, muškátový oriešok, trochu sušeného cesnaku
Spôsob prípravy:
- Tekvicu ošúpte, vykrojte dužinu a odstráňte semienka. Dužinu nakrájajte na kocky a uvarte do mäkka v troche osolenej vody
- Ružičky karfiolu vložte do mierne osolenej vriacej vody, pridajte mlieko (odstráni nepríjemný zápach a zlepší chuť zeleniny). Tiež varíme do mäkka
- Tekvicu a karfiol vložíme do misy a pridáme maslo a smotanu. Najlepšie sa hodí 12 %, ale ak máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte 30%. Potom všetko rozmixujte na hladké pyré pomocou ručného mixéra
- Podľa chuti okoreňte. Podávajte ako prílohu k mäsu alebo inej zelenine, napríklad grilovanej
Toto pyré sa výborne hodí k jedlám z hydiny, ako je kurča, kačica alebo morka. Vylepší aj chuť teľacieho a iných jemných druhov mäsa, ako je bravčová panenka. Na druhej strane, ak chcete, aby bolo pyré výraznejšie, tekvicu nevarte, ale len upečte. Stačí hodina pri teplote 200 stupňov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.