28.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fascinadora).
Jesenné počasie je už za oknom, čo znamená, že sa oplatí vyhľadať recepty, ktoré nás zahrejú zvnútra. Takouto pochúťkou je nielen čaj, ale aj množstvo polievok, ktoré si rozhodne musíte pripraviť. Dnes navrhujeme pripraviť toto jedlo. Jeho jednoduchosť ho robí ešte príťažlivejším a pridanie krutónov mu dodáva na chuti.
Keď bolo za oknom ešte horúco, nikoho ani nenapadlo pripraviť na obed teplú polievku. Teraz, keď prišla jeseň, a to nielen v kalendároch, ale aj za oknami, vás možno láka pripraviť si ich. Väčšina z nás pravdepodobne siahne po tradičných receptoch a pripraví vývar, paradajkovú polievku alebo výdatnú mexickú polievku. My však máme ešte jeden recept, ktorý je hotový za pár minút. Ide o krémovú syrovú polievku. Zoznam ingrediencií je veľmi krátky a môžete do nej hodiť čokoľvek, čo máte radi. My sme sa však rozhodli pre jednoduchosť, ktorá je veľakrát najlepšia.
Recept na krémovú syrovú polievku
Ingrediencie:
- 1 liter vývaru
- 250 g taveného syra
- 2 malé cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- hrsť nasekanej jarnej cibuľky
- soľ
- korenie
- olej na vyprážanie
- množstvo krutónov podľa potreby
Spôsob prípravy:
- Na panvici rozohrejte olej a keď je dostatočne horúci, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Zeleninu orestujte, kým ľahko nezhnedne, a odstráňte ju z horáka
- Vývar nalejte do stredne veľkého hrnca a zohrievajte na miernom ohni. Keď začne mierne vrieť, znížte teplotu a pridajte tavený syr rozdelený na menšie kúsky. Dôkladne premiešajte, kým sa úplne nerozpustí a nespojí
- Keď sa vývar krátko zohreje, pridajte osmaženú cibuľu a cesnak. Dochuťte soľou a korením, premiešajte a nechajte povariť
- Nakoniec posypeme jarnou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pri podávaní pridajte do polievky krutóny. Môžete ich pripraviť z chleba nakrájaného na kocky a opečeného na masle
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Stará mama ho dáva do smaženej cibule. Chutí to skvele
Jesenná večera za 30 minút? Vaša tekvica v tejto verzii prekvapí aj tých najväčších gurmánov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.