29.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
Jogurtové lievance sú ideálnym nápadom na raňajky, obed do práce alebo sladký popoludňajší snack. Recept je veľmi jednoduchý a nemal by nikomu robiť problém a palacinky vyjdú nadýchané a mäkké ako obláčik. Jedna vec ich však neuveriteľne vylepší. Tá sa nachádza v každej domácnosti.
Jogurtové lievance sú mňamkou samy o sebe, ale ak sa rozhodnete pridať k nim niečo ďalšie, všetky cukrárne a kaviarne sa budú hanbiť, že nemajú v ponuke takúto božskú sladkosť. Sú nadýchané, mäkké a tak akurát sladké. Dnes sme sa však rozhodli poradiť vám, ako ich urobiť ešte chutnejšie a jesennejšie. Máte v kuchyni nejaké slivky? Ak áno, určite ich ponorte do cesta a vypražte. Všetci si budú olizovať prsty.
Jogurtové lievance s prekvapením – recept na jesenné pohostenie
Ingrediencie:
- 180 g pšeničnej múky, najlepšie tortovej
- približne 250 g hustého jogurtu
- 2 stredne veľké vajcia
- 1 plná polievková lyžica vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- pol čajovej lyžičky škorice
- niekoľko sliviek
- olej alebo maslo ghee na vyprážanie
Jogurtové lievance so slivkami – ako ich pripraviť
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Potom preosejte múku do misy a primiešajte prášok do pečiva
- Do ďalšej misky vložte jogurt, rozšľahajte vajcia a pridajte cukor. Dôkladne premiešajte alebo rozmixujte. Potom pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a škoricu
- Vymiešajte hladké cesto a na chvíľu ho odložte. Medzitým sa postaráme o slivky. Rozpolíme ich a odstránime jadierka. Existujú dva názory – jeden hovorí, že ovocie nakrájame na kocky, pridať do cesta a vyprážať. Druhý spôsob hovorí, že plátky ovocia treba položiť na lievance v panvici
- Na panvici rozohrejte olej alebo maslo ghee. Nezabudnite, že tuk musí byť veľmi horúci, ale výkon horáka by nemal byť príliš vysoký – potom lievance pekne vykysnú a nebudú v strede surové
- Ak si vyberiete druhú možnosť, pomocou hlbokej lyžice namočenej v studenom oleji dávajte do panvice porcie cesta. Keď sa spodok jemne opečie, položte na každú palacinku plátok alebo dva slivky a jemne ich pritlačte. Potom ich obráťte a smažte dozlatista
Takto pripravené lievance chutia výborne priamo z panvice, ale sú dobré aj studené. Ak nemáte slivky, môžete použiť slivkový lekvár, aby boli ešte viac jesenné.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šťava z tohto ovocia prekoná šťavu z malín alebo dokonca arónie. Má krásnu farbu a šialenú chuť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.