29.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Nadin Sh).
Raňajkové omelety sú jedným z najobľúbenejších jedál. Ich príprava si nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti a zvládne ju každý. Do zmesi vajec a korenia môžete pridať naozaj čokoľvek, takže dnes primiešame obľúbenú zeleninu. Tá dodá tomuto jedlu novú chuť.
Ak chcete prekvapiť nielen seba, ale aj svojich blízkych netradičnými a chutnými raňajkami, potom ste na ideálnom mieste. Táto omeleta vás môže šokovať svojím vzhľadom, pretože má intenzívnu farbu, a tiež svojou chuťou. Do stredu sa totiž pridáva zelenina, na ktorú by väčšina z vás nepomyslela. Reč je o mrkve, ktorá zvyčajne končí v polievkach alebo ako prísada do palaciniek. Nastrúhaná a osmažená sa však k vajíčku veľmi dobre hodí. Nakoniec omeletu posypte strúhaným syrom a podávajte s obľúbenou omáčkou.
Recept na mrkvovú omeletu
Ingrediencie:
- Veľká mrkva,
- vajce,
- strúčik cesnaku alebo pol čajovej lyžičky granulovaného cesnaku,
- štipka štipľavej papriky,
- pol čajovej lyžičky mletej papriky,
- hrsť strúhaného syra,
- soľ,
- korenie,
- 2 lyžice oleja na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do misky rozbijeme vajce a rozšľaháme ho so soľou a korením.
- Panvicu postavíme na stredný oheň a rozohrejeme v nej olej. Keď je tuk dostatočne horúci, pridajte nastrúhanú mrkvu. Smažte, kým nezhnedne a nezmäkne.
- Do misky s rozšľahaným vajcom pridajte obe mleté papriky a prelisovaný strúčik cesnaku. Potom pridáme teplú mrkvu a premiešame.
- Panvicu vráťte na horák a zohrejte v nej tuk. Potom zmes nalejte do misy a pod pokrievkou smažte asi 5 minút. Po uplynutí tejto doby znížte teplotu a omeletu otočte na druhú stranu. Smažte, kým nezhnedne.
- Nakoniec teplú omeletu posypte strúhaným syrom a počkajte, kým sa mierne nerozpustí. Podávajte teplú s prílohou z nakrájanej zeleniny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prírodný spaľovač tukov za pár drobných. Pite každé ráno a večer
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.