Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Domáca pizza s feferónkami ako z reštaurácie? Je to možné. Toto je najlepší recept na internete

30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV). Pizza je nepochybne jedným z najlepších jedál talianskej kuchyne. Slováci – deti aj dospelí – si ju obľúbili. Nemusíme však chodiť na...

30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV).

Pizza je nepochybne jedným z najlepších jedál talianskej kuchyne. Slováci – deti aj dospelí – si ju obľúbili. Nemusíme však chodiť na dovolenku do Talianska alebo do talianskej reštaurácie, pretože si ju môžeme ľahko pripraviť sami. Prinášame vám recept na feferónkovú pizzu, ktorá sa stane trvalou súčasťou vašej domácnosti.

Foto: pexels.com/ROMAN ODINTSOV

Hlavným jedlom talianskej kuchyne je pizza. Mnohí z nás sa obávajú, že pizza pripravená doma nebude dokonalá, je to však takmer banálne. Poradíme vám, čo urobiť krok za krokom, aby pizza chutila ako v slnečnom Taliansku.

Domáca feferónková pizza. Ak zavriete oči a zahryznete si, prenesiete sa priamo do Talianska

Je dobré si uvedomiť, že základom dobrej pizze je dobré cesto. Dôležitú úlohu zohrávajú aj ingrediencie. Na túto pizzu nemôžeme zvoliť ani ten najhorší druh feferónky, pretože by sme pokazili celú chuť. Preto sa vybláznime a pridáme niekoľko €, aby bola chuť čo najlepšia.

Prísady na cesto:

  • 600 g pšeničnej múky typu 00,
  • 25 g čerstvého droždia,
  • 320 ml teplej vody,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • čajová lyžička soli,
  • čajová lyžička cukru.

Prílohy na pizzu:

  • viac ako 100 g čerstvých alebo konzervovaných paradajok,
  • 1 plochá lyžica olivového oleja,
  • 60 g strúhaného syra mozzarella,
  • 15 g plátkov salámy pepperoni,
  • korenie a bylinky: hrsť čerstvých lístkov bazalky, malý strúčik cesnaku, sušené oregano; soľ a korenie.

Ako pripraviť domácu pizzu, aby chutila ako v Taliansku? Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

  1. Rozšľahajte droždie s 1/3 šálky teplej vody, lyžicou múky a lyžičkou cukru. Kvások nechajte 15 minút na teplom mieste.
  2. Medzitým preosejeme múku cez sito, pridáme pripravený kvások z droždia, olivový olej a soľ. Všetky prísady spojte a potom pokračujte v intenzívnom miesení cesta. Musí byť pružné a nesmie sa lepiť na ruky.
  3. Pripravené cesto na našu pizzu prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň pol hodiny.
  4. To je ideálny čas na prípravu všetkých ingrediencií – potom bude uvoľnenie pizze oveľa rýchlejšie. Predhrejte tiež rúru na 230 stupňov.
  5. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime. Rozdeľte ho na dve rovnaké časti. Jednu prikryte utierkou a druhú roztiahnite do tvaru pizze – dbajte na to, aby cesto nebolo ani príliš hrubé, ani príliš tenké.
  6. Nakoniec na koláč jednoducho navrstvite zvyšné prísady. Pečte približne osem minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáca pizza, ktorou by nepohrdol žiadny rodený Talian. Jedným sústom sa dostanete pod Koloseum

Zdraviu nebezpečná časť pizze? Čo zistili odborníci?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov