30.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexandra Anschizová ).
Mnohí ľudia sú do chleba priamo zbláznení a jedia ho vo veľkých množstvách. Ak si chcete výber mäkkého a chrumkavého chleba spestriť, použite tento recept. Je to sezónna ponuka, ktorá bude chutiť každému labužníkovi. Aby vám vyšiel, nezabudnite na túto ingredienciu.
Jeseň sa vyznačuje jedinečnými a výraznými vôňami a kombináciami chutí. Najobľúbenejšie sú koreniny, ktoré obklopujú naše chuťové bunky. Môžu sa pridávať do koláčov, kávy a dokonca aj do domáceho chleba. Tentoraz ich odporúčame pridať do tekvicového chleba. Kombinácia sezónnej tekvice a arómy nového korenia len zvýrazní chuť chleba. Tento druh chleba je hotový za okamih a sendviče z neho majú novú chuť. Urobte hneď dva chlebíky, pretože jeden hneď zmizne.
Recept na tekvicový chlieb
Ingrediencie na kvások
- 125 ml teplej vody,
- 20 g čerstvého droždia,
- pol čajovej lyžičky cukru.
Ostatné ingrediencie
- 400 g chlebovej múky,
- 200 g tekvicového pyré,
- čajová lyžička soli,
- čajová lyžička nového korenia,
- 3 lyžice prírodného jogurtu,
- 4 PL oleja,
- 4 PL tekvicových semienok.
Spôsob prípravy
- Čerstvé droždie rozdrobte do hrnčeka a pridajte vodu a cukor. Jemne premiešajte, aby sa rozpustilo, a nechajte ho vykysnúť.
- Chlebovú múku preosejte do veľkej misy, pridajte soľ, nové korenie, zalejte jogurtom a pridajte tekvicové pyré. Jemne premiešajte a pridajte vykysnuté cesto.
- Intenzívne mieste, kým sa cesto nezačne odlepovať od bokov a stane sa pružným. Keď je hotové, odložte ho prikryté na teplé miesto asi na 1,5 hodiny. Počas tejto doby by malo zdvojnásobiť svoj objem.
- Po uplynutí tejto doby ho opäť premieste a preneste do formy na pečenie vymastenej trochou masla. Vrch zarovnajte a posypte tekvicovými semienkami. Chlieb nechaje opäť kysnúť ďalších 30 minút.
- Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C na približne 45 minút. Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť. Posypte ho tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vďaka tejto ingrediencii bude omeleta dokonalá. Pridávate ju do polievok, no tu to ide ešte lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.