02.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna).
Klasikou je plnená zelenina. Dobrou plnkou môžete naplniť papriku, baklažán alebo cuketu. Mnoho ľudí však mohlo mať príliš veľa štandardnej verzie s mletým mäsom. Stojí za to diverzifikovať plnku a vdýchnuť misku nový život. S pridaním tohto obľúbeného korenia vytvoríte kulinárske umelecké dielo.
Dochádzajú vám nápady na večeru? Skvelou voľbou budú plnené cukety. Namiesto mletého mäsa použite kuracie filé a okorente ho korením gyros. Cukety v tejto verzii sú čisté nebesia. Skúste to sami a uvidíte.
Ingrediencie:
- 3 veľké cukety
- 1 kuracie filety
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 4 polievkové lyžice obľúbeného kečupu
- pol pohára vody
- hrsť strúhaného žltého syra
- 3 polievkové lyžice korenia gyros
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- štipka čili
- soľ a korenie
Najlepšie plnené cukety vôbec. Budú si olizovať prsty
Kuracie filé očistite nožom od blán a chrupaviek. Potom ho nakrájajte na malé kocky a ochuťte dvoma lyžicami korenia gyros. Pripravené mäso odložíme bokom. Medzitým si pripravíme cuketu. Dve z nich dôkladne umyte, opatrne rozrežte na polovicu a vydlabte stred, aby ste uvoľnili miesto na plnku. Zvyšnú cuketu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cuketu vložíme do misky, spojíme s prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájanou paprikou.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme ochutené kuracie mäso. Potom pridajte cibuľu, cesnak, cuketu a korenie na rozohriatu panvicu. Celé sa to oplatí jemne osoliť, aby zelenina rýchlejšie zmäkla. Po pár minútach dochutíme obsah panvice kečupom, zvyšným korením gyros, sladkou čili papričkou, soľou a korením. Chvíľu popražíme a potom vydlabanú cuketu naplníme pripravenou plnkou.
Pripravenú cuketu posypeme strúhaným syrom a vložíme do zapekacej misy. Pridáme aj pol pohára vody a celé to prikryjeme alobalom. To pomôže cukine rýchlejšie zmäknúť a zabráni jej pripáleniu. Plnenú cuketu pečieme pri 25 stupňoch Celzia s alobalom a nakoniec 10 minút bez nej pri 180 stupňoch Celzia. Najlepšie chutí teplý s jogurtovou omáčkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cuketový kečup: Zdravá a chutná alternatíva k paradajkovej omáčke
Do cukety rozbijeme vajce a rozmixujeme. Také chutné placky ste ešte nemali
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.