2.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Heike Rau).
Svetová kuchyňa je čoraz atraktívnejšia a čoraz viac ľudí sa ju rozhoduje používať pri varení. Nie je to prekvapujúce, pretože ich regionálne jedlá nám ukazujú nový pohľad na jedlo. Tentoraz môžeme ochutnať tradičnú polievku priamo z Nemecka. Jej vôňa je neopísateľná.
Polievka z trebuľky je špecialitou nemeckej kuchyne, ktorá sa vyznačuje pridaním jedinečnej rastliny. Zvyčajne sa podáva na Veľkú noc, ale aj tak si nájde svoje miesto na stole. Pripravuje sa z rastliny, ktorá niekomu môže pripomínať petržlen. Jej chuť je však hlbšia a vôňa podobná vôni myrhy.
Táto polievka sa varí v mäsovom vývare a pridáva sa do nej cibuľa a zemiaky. Vďaka originálnej trebuľky má intenzívne zelenú farbu, aj keď je bielená smotanou. Práve táto nezvyčajná prísada robí jedlo aromatickým a ešte chutnejším. Po jeho zjedení neexistuje možnosť, že by ste neboli spokojní.
Recept na nemeckú polievku
Ingrediencie:
- 1,5 l vývaru,
- 3 stredne veľké cibule,
- 4 väčšie zemiaky,
- 150 g 18% smotany,
- 300 g listov trebuľky,
- kúsok póru,
- 2 PL masla,
- 2 PL múky,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy
- Maslo vložte do hrnca a rozpusťte ho na miernom ohni. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Pridajte ju do tuku a smažte asi 2 minúty.
- Cibuľu posypte múkou, dôkladne premiešajte a opäť krátko opečte. Potom prilejte vývar a priveďte do varu.
- Opláchnite a nadrobno nakrájajte trebuľku, pór nakrájajte na plátky, zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Zeleninu pridajte do hrnca a varte 20 minút.
- Odlejte naberačku vývaru do malej misky a pridajte smotanu na zjemnenie. Hotovú zmes nalejte do hrnca malým prúdom a premiešajte.
- Polievku dochuťte podľa chuti, stiahnite z ohňa a nechajte mierne vychladnúť. Po vychladnutí rozmixujte mixérom do hladka. Podávajte s čerstvým chlebom a lístkami trebuľky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto polievka im zabezpečila dlhú životnosť. Najstaršia rodina na svete sa podelila o cenný recept
Túto polievku musíte na jeseň vyskúšať. Krémová, hrejivá a rýchla na prípravu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.