3.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AS Foodstudi).
Zapekané cestoviny sú skvelým nápadom na rýchlu a chutnú večeru pre celú rodinu. Doplnený šunkou a zapečeným syrom chutí jednoducho šialene. Použite nasledujúci recept a vaša domácnosť vám bude ďakovať za chutné a sýte jedlo na celý nasledujúci týždeň.
Zapekané cestoviny s obľúbenou šunkou a syrom sú skvelým nápadom na rýchly obed v náročný deň. Pripravíte ho za krátky čas – stačí skombinovať niekoľko surovín. Zvyšok za nás urobí rúra. Toto jedlo chutí najlepšie teplé, čerstvo zapečené. Môžete ho pripraviť na každý deň aj na „sviatočné obdobie“ a zakaždým urobí rovnako dobrý dojem.
Chutný a jednoduchý nápad na teplú večeru. Nemusíte sa báť hladu s cestovinovým nákypom
Na prípravu nákypu nepotrebujete veľa ingrediencií. Kľúčovými ingredienciami sú cestoviny, syr a šunka. Chuť pokrmu môžete obohatiť aromatickými bylinkami a koreninami – potom sa lahodná vôňa bude šíriť po celej kuchyni. Zapekané cestoviny poskytujú dostatok bielkovín a sacharidov, takže nie je šanca, že by niekto odišiel od stola hladný. Namiesto bežných pšeničných cestovín odporúčame použiť celozrnné cestoviny. Dodáte tak telu solídnu dávku vitamínov a minerálov.
Zloženie:
- 500 g cestovín, napr. penne alebo fusilli,
- 250 g šunky, napr. konzervovanej šunky,
- 250 g parmezánu,
- 200 ml 12% smotany
- 500 ml vody,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 PL pšeničnej múky,
- trochu masla alebo margarínu,
- čajová lyžička sušenej bazalky, petržlenu, tymiánu,
- soľ,
- korenie.
Zapekané cestoviny so šunkou a syrom. Návod
Cestoviny uvarte al dente, t. j. polotvrdé, ako to robia Taliani. Šunku nakrájame na pásiky a opečieme na olivovom oleji. Pripravte si nádobu vhodnú do rúry. Vymažte ju trochou masla alebo margarínu a potom do nej vložte uvarené cestoviny a šunku. Zľahka premiešajte.
Vodu, smotanu a múku rozmiešajte na omáčku. Dochuťte soľou, korením a obľúbeným korením. Nalejte ju na cestoviny a šunku, premiešajte a posypte strúhaným parmezánom. Zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte približne 20 minút. Podávajte teplé, najlepšie spolu s pečenou zeleninou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na carbonaru je jednoduchý. Len sa nedopustite vážnej chyby
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.