4.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Francesco83).
Panna cotta je klasický taliansky dezert, ktorý sa vyrába na základe smotany a želatíny. Zvyčajne sa podáva so sezónnym ovocím a sladkou omáčkou. Obohatená vanilkou má brilantnú vôňu! Dezert sa rozplýva v ústach!
Panna cotta – ako pripraviť obľúbený a originálny taliansky dezert? Nižšie nájdete recept
Snívate o panna cotte? Ako pripravujete tento taliansky dezert vy? Pôvodný recept na túto taliansku špecialitu je veľmi obľúbený. Dezert je nielen chutný, ale predovšetkým veľmi ľahký. Navyše ho môžeme pripraviť veľmi jednoduchým spôsobom, takže ak ste v tomto začiatočník, nie je to na škodu. S prípravou si určite poradíte. Nižšie je uvedený originálny recept.
Potrebujeme tieto ingrediencie:
- 3 čajové lyžičky želatíny
- približne jednu šálku 30% smotany
- vanilkový lusk
- čerstvé ovocie – môžu to byť maliny, jahody, čučoriedky
- pohár mlieka
- 1-2 lyžice cukru
Ingrediencie na penu:
- 2-3 polievkové lyžice cukru
- približne 150 – 200 g malín
Pana cotta – krok za krokom:
- Želatínu zalejte 2 lyžicami studenej vody.
- Potom ju na 5 minút odložte.
- Potom rozrežte vanilkový struk
- Vyberte semienka
- Vložte smotanu do hrnca a zmiešajte ju s mliekom, cukrom a vanilkou.
- Zmes miešajte, kým sa cukor nerozpustí
- Zmes priveďte do varu a odstavte
- Potom vložte namočenú želatínu. Všetko miešajte, kým sa želatína dôkladne nerozpustí
- Zmes nalejte do pohárov. Potom ich zakryte potravinovou fóliou a dajte na šesť hodín do chladničky. Panna cotta musí stuhnúť
Medzitým pripravte ovocnú penu:
- Ovocie dôkladne umyte a osušte. Rozmixujte ho na kašu a pridajte cukor. Dôkladne premiešajte.
- Penu prepasírujte cez sito, aby ste odstránili všetky nežiaduce častôčky
- Hotové zákusky prelejte penou. Posypte ovocím
Neobvyklá panna cotta. Chuť si zamilujete!
Panna cotta s orechmi a medom je skutočná delikatesa! Je to čistá dobrota! Nižšie nájdete recept.
Panna cotta – ingrediencie:
- 200 ml smotany
- 1-2 lyžice cukru
- 2,5 lyžice želatíny
- približne 300 ml akejkoľvek koly
- 5 čajových lyžičiek medu
- hrsť nasekaných orechov
Príprava:
- Nápoj nalejte do hrnca a priveďte do varu
- Potom ho stiahnite z ohňa
- Pridajte želatínu a premiešajte
- Odstavte a nechajte vychladnúť
- Keď zmes vychladne, pridajte smotanu. Premiešajte, aby sa spojila
- Zmes nalejte do malých nádob, najlepšie do pohárov. Môžu to byť poháriky
- Odložte bokom, aby stuhli
- Každý pohár posypte orechmi a pokvapkajte medom
Ako podávať panna cottu?
Panna cotta je dezert, ktorý sa dá kombinovať s mnohými prísadami. Dobrým nápadom je čerstvé ovocie. Najlepšie sezónne. Čerešničkou na torte môže byť ovocná pena. Určite vyskúšajte náš recept.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.